Még március 16-án hoztak hivatalos ítéletet az ex-Cannibal Corpse gitáros, Pat O’Brien ügyében, de csak most került nyilvánosságra, hogy az elmarasztaló ítélet értelmében O’Briennek nem kell tovább rács mögött maradnia, de az 55 éves O’Brien öt éven át próbaidőn lesz az ilyenkor szokásos szoros rendőri felügyelet mellett, emellett pedig el kell végeznie 150 óra közmunkát, és 23,8 ezer dollár kártérítést kell fizetnie. Alkoholt, tudatmódosítókat nem fogyaszthat, a tilalom betartását véletlenszerű tesztelésekkel ellenőrzik majd.

Mint ismert, a gitáros 2018 decemberében otthon, a floridai Tampában betört egy család otthonába, és az ott lakó család parancsára fittyet hányva ott is maradt. Sőt, a házban el is lökött egy nőt, majd a hátsó kertbe távozott. Az érintett család nyilatkozata szerint a gitáros láthatóan zavart állapotban volt és hallucinált: azt állította, valaki üldözi, és még az egyik szekrényben is elrejtőzött. A betörés hírére a kiérkező rendőrök a háza közelében, egy kerítés mögött rejtőzködve találták meg a gitárost, aki azonban késsel a kezében szaladt feléjük, így sokkolóval ártalmatlanították, majd letartóztatták.

Ezzel egyidejűleg háza is leégett: a tűzoltók alig tudták eloltani a tisztázatlan okokból lángra kapott épületet, mivel a gitáros által otthon tartott lőszerek és fegyverek is berobbantak. A tűzoltók végül eloltották ugyan a lángokat, de a lőszerkészlet miatt a tűzoltás rendesen elhúzódott. Az egységek egész éjjel kint voltak O’Brien házánál, ahol le is zárták a környező utcákat. A rendőrök több mint nyolcvan lőfegyvert találtak Pat leégett házában, ezek között tíz félautomata puskát, AK-47-es variánsokat, Uzi-típusú géppisztolyokat és egyéb kézifegyvereket – közöttük olyat is, amelynek illegálisan fűrészelték le a csövét. A gitáros emellett lőszerek ezreit tárolta különböző dobozokban, hordókban és töltényövekben, illetve két lángszórója is volt.

O’Brien letartóztatása napján, de még bizarr őrjöngése előtt többször is felhívta a szüleit, akiket arra figyelmeztetett, hogy földönkívüliek szálltak le, és arról is beszélt, hogy közeleg az elragadtatás. Ugyanezt később azon család tagjainak is elismételte, akikhez betört.

Mint ismeretes, a Cannibal Corpse kiállt Pat mellett, de a büntetőeljárás bizonytalan kimenetele miatt nem várhattak rá, és Erik Rutan állt a helyére a zenekarban, nemrég jött ki a Violence Unimagined című friss album.