Így év vége közeledtével sem lankad a munkakedve a nyári fesztiválok szervezőinek. A mai napon például a Rockmaraton főszervezői publikáltak újabb 13 olyan zenekarnevet, akik garantáltan ott lesznek a 2018-as Rockmaratonon, amely ezúttal is Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten kerül megrendezésre, mégpedig 2018. július 9. és 14. között.

Az Iced Earth több mint 30 éve menetel Jon Schaffer vezetésével – az amerikai heavy metal alakulat 2018-ban a Rockmaratonon ismét megmutatja, hogy nem fog rajta az idő. A The Toy Dolls – Official számtalan feloszlás és visszatérés után még mindig hozza azt a vidáman polgárpukkasztó kavalkádot, ami miatt a fesztiválos koncertjük is feledhetetlennek ígérkezik! Az ausztrál deathcore zászlóshajójaként emlegetett Thy Art Is Murder is túl van pár változáson, jelenleg remek formában vannak – pusztító lett az új lemez, ahogyan várhatóan a koncert is majd, jövő júliusban.

Így aztán a korábban bejelentett nevekkel – Alestorm, Asphyx, Cannibal Corpse, GBH, Infected Rain, Powerwolf – együtt jelenleg összesen 9 nemzetközi bandánál jár a Rockmaraton jövő évi felhozatala, természetesen a hazai színtér is 10 zenekarral bővül: Akela, AWS, Dalriada, Derkovbois, divideD, Hortobágy Hardcore Crew, Kill With Hate, Magor zenekar, Omega Diatribe, Paddy And The Rats.

Az október 30-án bejelentett Cannibal Corpse, Powerwolf és a GBH mellé csatlakozik az Alestorm csapata is. A magyar gitárossal, Bodor Mátéval működő kalózmetalos brigád jövő nyárra a tőlük megszokott jó hangulatú bulit ígéri. A death metal rajongók újra örülhetnek! A holland ikon Asphyx 1987 óta változatlan lendülettel működik, tavaly pedig karrierjük egyik legváltozatosabb korongjával jelentkeztek – kaszabolás lesz júliusban a színpadon, az biztos! A női frontvonalas kelet-európai metal zenekarok körében egyre komolyabb nevet szerez magának az Infected Rain – a moldáv csapat Lénával az élen a Rockmaratonon is biztos szerez pár új rajongót.

Idén új lemezzel jelentkeztek, amelyen az ígéretek szerint a korai korszak nyers agressziója köszön vissza: a Cannibal Corpse jövő nyáron garantáltan legyalulja a fejeket! Nem először érkezik a Powerwolf csapata sem, napjaink egyik legnépszerűbb német power metal csapata újra bizonyít majd a színpadon. A brit punk második hullámának egyik zászlóshajósa a GBH – Colin csapata köztudottan szereti a magyar közönséget, jövőre épp negyven éve rombolják szét a színpadokat világszerte, kötelező volt meghívni őket!

A hazai felhozatal is bővült természetesen, már 30 zenekarról tudjuk biztosan, hogy 2018-ban is jelen lesznek a fesztiválon:

Akela, Angerseed, Apey & the Pea, AMD, AWS, Christian Epidemic, Dalriada, Derkovbois, divideD, Don Gatto, Dorothy, Hortobágy Hardcore Crew, Kill With Hate, Krampüs, Magor, Moon and the Nightspirit, Nova Prospect, Omega Diatribe, Ossian, Paddy And The Rats, Perihelion, Petofi, Pokolgép, Prosectura, Road, Sear Bliss, Sleepless, Tales of Evening, Watch My Dying, Zorall.

Bérletek (és kiegészítő VIP jegyek) 14 900 Ft-ért kaphatóak – Katt ide!

SZÉP-Kártyával is – Katt ide!