Tavaly, év végén robbant a hír: 14 év után végre megérkezett az Omega új sorlemeze! A Testamentum túlzás nélkül kirobbanó siker, ami már megjelenésének hétvégéjén elérte a platina státuszt, és az érdeklődés továbbra sem csökken, mára már triplán is teljesítette az ehhez szükséges eladásokat. Rövid idő alatt tripla platina lett a lemez, ami 12 ezer eladott példányt jelent. Ezzel a Testamentum már biztosan a 2020-as év legsikeresebb magyar zenei CD-je. Az első tervek szerint 15 ezer példányt adtak volna ki, de látva a rajongók érdeklődését, újabb 15 ezer CD-t tettek elérhetővé.

Az 58 (!) éves zenekar elkészítette a 17. stúdiólemezét, ami egyfajta összegzése az előző évtizedek munkásságának. Az Omega mindig is fontosnak tartotta a fejlődést, az építkezést, így a Testamentum is túlzás nélkül tekinthető a következő lépcsőfoknak. Ez megelőzték a zenekar komolyzenei átiratai, a Szimfónia, a Rapszódia és az Oratórium, melyek hatásai keverednek az együttesre jellemző progresszív és space rock hangulatokkal, megbolondítva egy olyan zenei világgal, mint Hans Zimmer teátrális filmzenéi, vagy éppen a Rammstein zakatolása. Ezek egyvelege a Testamentum, ami Kóbor János zenekarvezető énekes szerint „egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet”.

A 18 tételes anyagon helyet kapott a vadonatúj szerzemények között néhány újraértelmezés is, amiket hallgatva minden Omega rajongó elégedetten dőlhet majd hátra! A Testamentum vinyl formátumban is kiadásra kerül, azonban a GrundRecords tájékoztatása szerint erre a formátumra még várnunk kell, mint ahogy  Hobo ‘Hé, Magyar Joe!’ című „fekete-lemez”-ére is:

“Tavaly ilyenkor már 3 vinyl lemez megjelenésén voltunk túl. Az idén még egy sincs, holott januárban szintén 3 kiadvány előkészítését kezdtük meg. Az európai hanglemezgyártás olyan időhurokba került, mint még soha, egy projekt átfutási ideje 5-7 hónap lett a korábban megszokott 6-8 hét helyett! Mindenkitől elnézést kérünk a csúszásért és még egy kis türelmet kérünk. Sajnos Hobo ‘Hé, Magyar Joe!’ albuma a beígért május eleje helyett legkorábban június végére várható, az Omega ‘Testamentum’ pedig szerencsés esetben július végén kerülhet boltokba, de simán benne van a pakliban a további csúszás is.

A helyzetet figyelembe véve felgyorsítottuk további 3 hanglemezprojektünk előkészítését, hogy az őszi megjelenési időpontokat tarthassuk. Ezeknek a lemezeknek a címét még nem áruljuk el, mint ahogy azét sem, ami viszont még ebben a hónapban meg fog jelenni! Meglepetéslemez lesz minden szempontból. Találgatni nem ér!”