Új lemezével és eddigi legnagyobb klubkoncertjére tér vissza Budapestre az utóbbi évek egyik legizgalmasabb zenekara! A számtalan műfajt, többek között a barokk zenét, a death metalt és a breakcore-t ötvöző Igorrr friss albuma, a Spirituality And Distortion március 27-én jelenik meg a Metal Blade gondozásában, az Igorrr lemezbemutató turnéjának részeként pedig Budapest is felkerülhetett a térképre, ahol a megújult show-t a Barba Negra klubban láthatják a határfeszegető hangzások kedvelői. A turné vendégeként az Author & Punisher, valamint Otto von Shirach gondoskodik majd a bemelegítésről. Az új Igorrr lemez Parpaing dalában a Cannibal Corpse hörgőse, George “Corpsegrinder” Fisher is vendég lesz. Megérkezett a nóta és a klipje.
Az Igorrr egy fiatal (mindössze 32 éves) francia producer, Gautier Serre szóló-projektje. A mindössze 32 éves Serrét emellett olyan bandákból is ismerheti a metal-rajongó közönség, mint a Whourkr nevezetű death metal duó, vagy az Öxxö Xööx nevű gótikus doom metal projekt, de az ő nevéhez fűződik például a Morbid Angel ‘Illud Divinum Insanus’ albumának egyik remixe is.

A breakcore-t, a trip-hopot, az elektronikát és a death metalt barokk zenével ötvöző Igorrr 2003 óta működik. Serre 2006-ban és 2008-ban (saját költségén) adta ki debütáló lemezeit, de a figyelmet leginkább 2010-es ‘Nostril’ albumával és ugyabban az évben megjelent ‘Baroquecore’ EP-jével hívta fel magára. Azóta Európa- és Közel-Kelet-szerte hatalmas rajongótáborok alakultak a projekt köré (érdekesség, hogy az Igorrr valamiért különösen népszerű Libanonban), de az utóbbi években az USA-ban is nagy érdeklődést keltett.

2012-ben megjelent ‘Hallelujah’ albumán még változatosabb, még elborultabb muzsikát prezentált Serre. Itt még inkább előtérbe került a klasszikus zene, a jazz, és ezúttal már black metal-elemek is felfedezhetők voltak a dalokban. A ‘Hallelujah’-n vendégszerephez is jutott néhány jól ismert black metalista; mint például a Mayhem gitárosa, Teloch; valamint a Gorgoroth, a Nidingr és az 1349 egyes tagjai. Mellettük egy porszívó és egy csirke is szerepel a guest-listán (ez utóbbi Serre állandó partnere a stúdióban)!

Igorrr – Spirituality And Distortion
(Március 27 – Metal Blade)

01. Downgrade Desert
02. Nervous Waltz
03. Very Noise
04. Hollow Tree
05. Camel Dancefloor
06. Parpaing
07. Musette Maximum
08. Himalaya Massive Ritual
09. Lost In Introspection
10. Overweight Poesy
11. Paranoid Bulldozer Italiano
12. Barocco Satani
13. Polyphonic Rust
14. Kung-Fu Chèvre