Bár minden idők első heavy metal zenekara, a Black Sabbath végérvényesen visszavonult, a napokban a banda frontembere, Ozzy Osbourne is bejelentette, hogy visszavonulót fúj. A Mester ugyanis kétéves búcsúturnét jelentett be. A körút jövőre startol, és legalább két éven át tart majd – és bár 1992-ben is búcsúturnét csinált Ozzy Osbourne a No More Tours turnéval, de akkor nem gondolta komolyan, ezúttal azonban valószínűleg tényleg az utolsó, megaméretű hagyományos turné lesz az énekestől, aki december elején már 69. születésnapját ünnepli.

Ozzy szólócsapatában Zakk Wylde gitározik,, Rob “Blasko” Nicholson basszusozik, Tommy Clufetos dobol és Adam Wakeman billentyűzik. A turné májusban startol majd közép- és dél-amerikai fellépésekkel, majd a fesztiválszezonban Európa következik, olyan neves fesztiválokkal, mint a brit Download fesztivál, a belga Graspop, a Sweden Rock, a spanyol Download fesztivál, de lesz koncert Prágában is (június 13-án, ahol a Hollywood Vampires is fellép majd, Alice Cooperrel, Joe Perry és Johnny Depp társaságában).

Íme az eddig bejelentett 2018-as turné-dátumok:

Május 05. Mexikóváros, Mexikó
Május 08. Santiago de Chile, Chile
Május 11. Buenos Aires, Argentína
Május 13. Sao Paulo, Brazília
Május 16. Curitiba, Brazília
Május 18. Belo Horizonte, Brazília
Május 20. Rio De Janeiro, Brazília
Június 01. Moszkva, Olimpiai Stadion, Oroszország
Június 03. Szent Pétervár, Jégpalota, Oroszország
Június 06. Finnország
Június 08. Solvesborg, Sweden Rock Festival, Svédország
Június 10. Donington, Download Festival, Egyesült Királyság
Június 13. Prága, Airport Letnany, Csehország
Június 15. Párizs, Download Festival, Franciaország
Június 17. Olaszország
Június 20. Halden, Tons Of Rock Festival, Norvégia
Június 22. Koppenhága, Copenhell Festival, Dánia
Június 24. Dessel, Graspop Metal Meeting, Belgium
Június 26. Krakkó, Impact Festival, Lengyelország
Június 28. Oberhausen, Konig-Pilsnet Arena, Németország
Június 30. Madrid, Download Festival, Spanyolország
Július 07.: Lisszabon, Meo Arena, Portugália

Végül egy másik fantasztikus hír: Ozzy és bandája 2018-ban új stúdióalbumot ad ki, az Epic Records jóvoltából! Ozzy Osbourne tehát továbbra sem lankad. A Rock Ikon jelenleg új nagylemezén dolgozik. A Crack Cocaine című friss szerzeményt Billy Idol két gitárosa, Steve Stevens és Billy Morrison játszotta fel a mesternek, de április végén az is hivatalossá vált, hogy 2009 után ismét Zakk Wylde penget Ozzy turnézenekarában. A Black Label Society főnöke a nyári bulikat már lenyomta Ozzyval, de az is valószínűsíthető, hogy a 2007-es Black Rain album után a 2018-ra tervezett Ozzy Osbourne nagylemezen is Zakk gitározik majd. Legalábbis Zakk Wylde nyilatkozatában arról beszél, hogy nem lenne ínyére egy új Ozzy albumon valő közreműködés.

„Ozzyval és Sharonnal való kapcsolatom olyan, hogyha felhívnak, hogy vigyek át tojást meg tejet, és takarítsam ki a kutyakennelt, akkor megteszem. Ha Ozzy szeretne új albumot készíteni, akkor megcsináljuk, de egyelőre nem beszéltünk lemezről, jelenleg csak a koncertekről van szó.”

Ozzy és Zakk legutóbb 2006-ban turnézott együtt, egy évvel később pedig közösen vették fel a Black Rain albumot. A zenészek útjai 2009-ben váltak el, legutóbb pedig 2015 novemberében, az Ozzfest japán “kiadásán” álltak újra közösen egy színpadra. A nagyszabású tokiói koncerten több neves vendég (pl. Tom Morello, Dave Navarro) is fellépett a banda színeiben. Az énekes szólóbandájában az elmúlt években a Firewindből ismert Gus G gitározott, akinek játéka a 2010-es Scream című lemezen is hallható.