Sharon Osbourne még június elején közölte, hogy rövidesen Ozzy Osbourne egy nagyobb operáción fog átesni, és Sharon szerint ez komoly hatással lesz az életére is. A sorsdöntő műtét megtörtént, a legendás rocker a család közlése szerint jól van, a gyógyulás útjára lépett. Felesége, Sharon Osbourne a közösségi médiában közzétett üzenetében ezt írta:

„A családunk nagyon hálás az Ozzy műtétjét megelőzően érkező elsöprő mennyiségű szeretetért és támogatásért! Ozzy jól van, a gyógyulás útján van! A szeretetetek a világot jelenti neki.”

A gyógyulás útjára lépett legenda szeptember 9-én jelenteti meg soron következő nagylemezét Patient Number 9 címmel. A címadó dal, amiben a legendás gitáros Jeff Beck is szerepel pedig már meg is tekinthető. Ozzy saját szavaival élve az album arról szól, milyen betegnek lenni egy elmegyógyintézetben, és hogy a legjobb dolog amit tehetünk az magunk meggyógyítása.

Az érkező album producere az az Andrew Watt aki az utóbbi időben a Pearl Jammel és Miley Cyrus-szal is dolgozott együtt. A lemezen pedig nem kisebb világsztárok fognak vendégeskedni a sötétség hercege mellett mint: Tony Iommi /Black Sabbath/, Duff McKagen /Guns n Roses/, Chad Smith /Red Hot Chili Peppers/, Josh Homme /Queens of the Stoneage/, Robert Trujillo /Metallica/ és Zakk Wylde/ Black Label Society/.

Ozzy és Andrew mellett a dalok írásában Robert Trujillo (Metallica), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) és Ali Tamposi slágergyáros vállalt szerepet. A ’Patient Number 9’-on hallható dalok nagy részében a Metallica basszusgitárosát és az RHCP dobosát hallhatjuk, de vendégként feltűnik Jeff Beck, Eric Clapton, Mike McCready (Pearl Jam), Zakk Wylde (Black Label Society), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Chris Chaney (Jane’s Addiction) és Tony Iommi (Black Sabbath) is. A címadó dal után debütáló Degradation Rulesban Tony Iommi gitárjátékát is hallhatjuk.
Ozzy a ’No More Tours 2’-vel a tervek szerint Budapestre is ellátogat 2023. május 17-én, az eseményre a Funcode-on lehet jegyet váltani, az albumot pedig IDE kattintva több változatban is előrendelhetjük.