Sharon Osbourne még június elején közölte, hogy rövidesen Ozzy Osbourne egy nagyobb operáción fog átesni, és Sharon szerint ez komoly hatással lesz az életére is. A sorsdöntő műtét megtörtént, a legendás rocker a család közlése szerint jól van, a gyógyulás útjára lépett. Felesége, Sharon Osbourne a közösségi médiában közzétett üzenetében ezt írta:

„A családunk nagyon hálás az Ozzy műtétjét megelőzően érkező elsöprő mennyiségű szeretetért és támogatásért! Ozzy jól van, a gyógyulás útján van! A szeretetetek a világot jelenti neki.”

A 73 éves Ozzy kerekesszékben hagyta el a Los Angeles-i kórházat, de az egyik ápoló segítségével képes volt felállni és bemászni egy várakozó autóba. Az Osbourne család nem közölt nyilvánosan részleteket a műtétről, de Sharon azt mondta, „az operáció tényleg meghatározza férje életének hátralévő részét”. Egy, a családhoz közel álló forrás a Page Sixnek elmondta, hogy a műtét után hosszas lábadozás következik, és egy ápolót fognak felfogadni az énekes gondozására.

Ozzy jóideje betegeskedik. Évek óta küzd a Parkinson-kórral, és emellett nyaki és gerincpanaszai is vannak a 2019-es nagy esése óta. Akkor mozdultak el azok a fémkapcsok, amelyekkel még 2003-ban rögzítették a gerincét a quadbalesete után. Közben megküzdött egy életveszélyes fertőzéssel a hüvelykujjában, egy vérömlennyel a szemében, illetve kórházba került az influenza szövődményeivel is.

Ozzy legutóbbi koncertje 2018 szilveszterén volt Los Angelesben. Az eredetileg 2019-re tervezett, majd többször halasztott No More Tours 2 turné kapcsán novemberben Ozzy azt közölte, 2023 májusában az Egyesült Királyságban és Európában koncertezne, ha minden jól megy.