Ma reggel exkluzív interjút adott a Good Morning America műsorban Ozzy Osbourne és a felesége, menedzsere, Sharon, a beszélgetés során pedig a 71 esztendős énekes elsőként beszélt nyilvánosan arról, hogy Parkinson-kórja van. A Parkinson-kór vagy ‘reszkető bénulás’ az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség. Legismertebb tünetei a jellegzetes kézremegés, a lelassult mozgás és az előredőlő tartás. Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, viszont kezelhető.

Sharon: „Parkin 2-ről van szó, ami a Parkinson-kór egyik típusa. Számos különféle típusa van a Parkinsonnak. Semmiképpen sincs szó halálos ítéletről, de bizonyos idegekre hatással van a szervezetben. Egyszer jó napod van, utána megint, aztán a következő nagyon rossz.

Ozzy: „Tartozom a rajongóknak annyival, hogy elmondjam nekik: Parkinsonom van. Remélem, kitartanak, és továbbra is mellettem állnak majd, mert szükségem van rájuk. Nem tudok jól titkot tartani, és nem élhetek tovább így, mert lassan kifogyok a kifogásokból. Jövő hónapban lesz egy éve annak, hogy borzalmas állapotban voltam. Egy csomó gyógyszert szedtem, legfőképp a műtét miatt. Az egyik karomban bénultságot éreztem, de a lábaim is el voltak zsibbadva. Nem tudom, hogy ez a Parkinson vagy valami más. Ez a probléma. Mert a műtét közben átvágtak idegeket is. Sosem hallottam az idegfájdalomról és az egy fura érzés.

Az énekes új – és minden bizonnyal most már tényleg utolsó – szólóalbuma, az Ordinary Man február 21-én jelenik meg.

A rockszíntérről az utóbbi években Glenn Tipton, a Judas Priest Ozzyval nagyjából egykorú gitárosa volt kénytelen felhagyni az aktív turnézással a Parkinson miatt, a hírességek közül pedig bizonyára a filmsztár Michael J. Fox számít a legismertebb érintettnek, aki szintén búcsút kényszerült inteni hollywoodi karrierjének egészségügyi állapota miatt.