Február 21-én az Epic kiadó gondozásában jelent meg Ozzy Osbourne új albuma, az Ordinary Man. A lemez csaknem tíz teljes évvel követi a sorban a legutóbbi Screamet, amely 2010-ben jött ki. Az új anyag Ozzy és a rapper Post Malone nemrég megjelent közös dala, a Take What You Want hátán formálódott ki, amikor az énekes összehaverkodott Andrew Watt producerrel. Utóbbi gitárosként pár éve Glenn Hughesszal és Jason Bonhammel zenélt a California Breedben, azóta pedig sikeres produceri pályát futott be. A 11 dalt tartalmazó új Ozzy-lemezen nemcsak társszerzőként és zenei rendezőként, hanem gitárosként is szerepel, de a többi hangszeres sem ismeretlen: basszusgitáron Duff McKagan (Guns N’ Roses), a dobokon Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) nyomul. Az album egyik érdekessége a címadó szerzemény, amelyben maga Elton John zongorázik és énekel Ozzyval duettet.

Az önéletrajzi ihletésű, Los Angelesben forgatott Under The Graveyard kisfilmet Jonas Åkerlund rendezte, aki dolgozott már Ozzyval két klipen is (Let Me Hear You Scream és Gets Me Through).

A videó visszaemlékezés Ozzy múltjára, a Black Sabbath utáni időszakra a 70-es évek végén. A drogos, piálós Ozzyt és megmentőjét, későbbi feleségét, Sharont is színészek (Jack Kilmer és Jessica Barden) személyesítik meg a kisfilmben.

A legendás énekes 2019 elején elesett az otthonában és úgy fogalmazott, hogy a teljes gyógyulásához több időre van szüksége, mint azt gondolták volna, így türelmet kér, de nem megy nyugdíjba, és jön az új album is. Emellett pedig nyilvánosságra hozták Parkinson-kóros diagnózisát is. A Judas Priesttel közös Európa-turné 2020. január 31-én indult volna Nottinghamben, és tartott volna egészen március 16-ig.

Ozzy Osbourne október elején jelentette be, hogy kénytelen elhalasztani a korábban 2020 elejére átpakolt európai koncertjeit, itt vannak a friss koncertdátumok, 2020 októberére, novemberére, decemberére. Az nem változott, hogy a turné különleges vendége az 50 éves jubileumát ünneplő Judas Priest lesz. Prágában 2020. november 13-án lesz az Ozzy & Judas Priest koncert, Bécsben pedig november 16-án. Az összes dátumot megtalálod kicsit lejjebb. A korábban megvett jegyek mind érvényesek, de vissza is válthatók a vásárlás helyén.

Ozzy Osbourne
vendég: Judas Priest

UK/Europe Tour 2020

Október
23 Newcastle, Utilita Arena, UK
25 Glasgow, SSE Hydro, UK
28 London, The O2, UK
31 Birmingham, Resorts World Arena, UK

November
02 Manchester, Manchester Arena, UK
05 Dublin, 3Arena, Ireland
08 Nottingham, Motorpoint Arena, UK
11 Dortmund, Westfalenhalle, Germany
13 Prága, O2 Arena, Czech Republic
16 Bécs, Stadthalle, Austria
19 Bologna, Unipol Arena, Italy
22 Madrid, WiZink Arena, Spain
24 Zürich, Hallenstadion, Switzerland
26 München, Olympiahalle, Germany
28 Mannheim, SAP Arena, Germany
30 Berlin, Mercedes-Benz Arena, Germany

December
03 Hamburg, Barclaycard Arena, Germany
05 Stockholm, Friends Arena, Sweden
07 Helsinki, Hartwall Arena, Finland