Midnight Empire címmel április 10-én a Frontiers Music gondozásában jelenik meg a finn One Desire második albuma. A zenekar a lemezről az After You’re Gone-t már be is mutatta, amihez klip is készült. Kapcsolódó hír, hogy a gárda a The Night Flight Orchestra társaságában járja Európát március folyamán, így ők nyitnak a svéd banda előtt március 22-én a Dürer Kertben is.

A One Desire élén a 2004-ben alakult, ám mostanság pihenőt tartó finn sikercsapat Sturm Und Drang frontembere, Andre Linman áll, de meghatározó szerepet játszott a dalszerzésben az ugyancsak a Sturm Und Drang (valamint a Negative és a Cain’s Offering) révén ismert, és Los Angelesből Finnországba visszaköltözött Jimmy Westerlund gitáros-producer is. Az mindenesetre a One Desire kapcsán megállapítható, a debüt Hurt című dalának többmilliós YouTube- és Spotify-hallgatottságának farvizén a zenekar akár egy komolyabb underground kiugrás előtt is állhat a melodikus színtéren.
A Soilwork énekes Björn “Speed” Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D’Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos rock csapata, a The Night Flight Orchestra Sometimes The World Ain’t Enough címmel 2018 nyarán adta ki a negyedik albumát, a 2017-es Amber Galactic lemez folytatását. Az albumot 2018. december 11-én az A38 Hajón be is mutatták, a koncertről ITT olvashattok bővebben.

A Journey, Kansas, ELO, REO Speedwagon hatásokat is felmutató muzsikát játszó csapat nem ül a babérjain, Aeromantic címmel február 28-án egy új albummal jelentkezik. A 2018-as Sometimes The World Ain’t Enough lemez folytatásán a Nordic Sound Labs stúdióban dolgoztak, ahol ugyanazt a dobcuccot használták, amellyel az ABBA ultrasikeres 1980-as lemeze, a Super Trouper készült. A lemez előzeteseként már két dalt is bemutattak korábban, most itt egy új dal, a klipes Divinyls.
Az pedig külön öröm, hogy tavasszal visszatérnek Budapestre. A koncert a Dürer Kertben lesz március 22-én, és vendéget is hoznak magukkal, a klasszikus melodikus rockot játszó finn One Desire-t.

A koncert Facebook oldala

A Hammer Concerts bemutatja:

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
+ One Desire

március 22.
Bp., Dürer Kert

Jegyek:
– 6.999 Ft elővételben
– 7.999 Ft a koncert napján és a helyszínen

Online jegy – Rock1

One Desire – Midnight Empire
(Április 10 – Frontiers)

01. Shadowman
02. After You’re Gone
03. Down And Dirty
04. Godsent Extasy
05. Through The Fire
06. Heroes
07. Rio
08. Battlefield Of Love
09. Killer Queen
10. Only When I Breathe