Máris dolgozik Charlie Bauerfeind és Dennis Ward felügyelete mellett új nagylemezén a hetes felállású Helloween, akik a 2020 őszétől induló időszakot ismét turnén töltik majd a hatalmas sikert aratott, Magyarországot is elért Pumpkins United turné után. A United Alive névre keresztelt túra Magyarországot is érinti majd: a csapat október 19-én Budapesten, a Papp László Sportarénában lép színpadra a Livesound szervezésében.

Bár a szemfülesek már egy hete kileshették a Helloween honlapján, ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Dirkschneider lesz a ‘United Alive World Tour Part II’ őszi európai szakaszának előzenekara. Mint tudjuk, Udo Dirkschneidernek ez a projektje az U.D.O. tagjaiból áll, de kizárólag Accept-műsorral koncertezik. Udo Dirkschneider többször is hangoztatta, hogy soha többé nem játszik Accept-dalokat, ám idén harmadszor is életre keltette Dirkschneider projektjét.

Ráadásul idén 35 éves a ‘Metal Heart’ album, így azt is bejelentették, hogy a legnagyobb német metalfesztiválon, a Wackenen, de a többi visszaigazolt nyári fesztiválon (a belga Alcatrazon és a svéd Skogsröjeten) is teljes egészében eljátsszák a jubiláló kultikus lemezt. A hónap elején megjelentek közös fotók Udóról Peter Baltes basszusgitárossal és Stefan Kaufmann ritmusgitárossal (aki az Acceptben még dobolt), állítólag a Wackenre készülődtek közösen. Ami azt jelentheti, hogy a Dirkschneiderben több eredeti Accept-tag lesz nyáron, mint az anyabandában, ahol Wolf Hoffmann egyedül maradt az alapítók közül. Dirkschneider 2016-ban már felrobbantotta a Barba Negrát a legjobb Accept dalokkal, a buliról ITT olvashattok bővebben.
Töretlen lendülettel, és mindhárom legendás énekesével áll a Sportaréna színpadára a Helloween 2020-ban. A német power metal zenekar Kai Hansen, Michael Kiske és Andi Deris összefogásával ad ki a nyár végén egy új lemezt, amit Budapesten október 19-én mutatnak majd be élőben.

2020-ban is zakatol tovább az immár 35 éve működő német power metal legenda, a Helloween. Csakúgy, mint a pár évvel ezelőtti, nagy sikerű Pumpkins United turné során, az idén indított, és jövőre folytatásra kerülő United Alive koncertkörúton is feltűnik majd a zenekar mindhárom énekese: az alapító gitáros-énekes Kai Hansen, illetve Michael Kiske és Andi Deris is.

A frontemberek barátságáról Andi Deris nemrég így nyilatkozott: „A Pumpkins United turné két éve alatt igazi csapattá, zenekarrá kovácsolódtunk össze, így mind nagyon lelkesek vagyunk a most zajló új nagylemez felvételei kapcsán, hiszen alkotóként ez egy igazán felvillanyozó lehetőség” A turnén kialakult héttagú felállás Hamburgban készíti az új lemezt, méghozzá ugyanazt az analóg vezérlőpultot használva, amin anno Master of The Rings, a Time of the Oath és a Better than Raw is született.

Az új Helloween nagylemez megjelenése a következő nyár végén várható, és ezt követően, szeptemberben indul majd el az a turné, amelynek Budapest is része: október 19-én egy igazán hangos és látványos Helloween bulira készülhetünk, méghozzá a Papp László Budapest Sportarénában. A jegyértékesítés december 9-én, hétfőn indult.

A koncert Facebook oldala