2015. december 31-én a Los Angeles-i Staples Centerben 35 év után lezárta karrierjét minden idők egyik legsikeresebb rockbandája, a Mötley Crüe. Búcsúturnéjuk 2014 júliusában kezdődött, amivel az egész világot bejárták és összesen 164 koncertet adtak. A bulit teljes egészében rögzítették egy koncertfelvételhez, az egészestés koncertfilmet Észak-Amerika közel 250 kiemelt mozitermében június 14-én, kedden mutatták be először. Az év második felében pedig DVD és Blu-ray formátumban is megjelent a The End névre keresztelt 140 perces koncertfilm.

Úgy fest azonban, hogy a banda csak a turnézással hagyott fel, a dalírás azért még működik. Vince Neil egy szeptemberi Twitteres posztjában legalábbis erre utalnak:

„Izgalmas hírek! Pár héten belül újra stúdiózni fogok a srácokkal, hogy felvegyünk négy új Mötley Crüe dalt! Rock On! Azoknak, akik nem értik: igen, ‘a fiúk’ a Mötley-t jelentik, és aláírtunk egy olyan szerződést, hogy nem turnézunk többet. De sosem oszlottunk fel és azt sem mondtuk soha, hogy nem fogunk újra dalokat írni. Remélem, ez tisztázza a dolgokat.”

Tommy Lee már posztolt egy stúdiós fotót Nikki Sixx-szel és Bob Rock producerrel, akivel az 1989-es Dr. Feelgood és az 1994-es Mötley Crüe album készült

A hírek szerint Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars és Tommy Lee négy új dalt rögzít majd a stúdióban, feltehetően a 2001-es biográfia, a The Dirt alapján készülő Netflix-filmhez. A minden idők egyik legjobb és legsikeresebb rock-biográfiájának számító The Dirt filmadaptációjának előkészületei évek óta folynak, a projekt végül tavaly hosszas huzavona után a Netflixnél kötött ki. A The Hollywood Reporter értesülései szerint Mick Marsot a Trónok harca Ramsay Boltonjaként ismertté vált Iwan Rheon, Vince Neilt pedig a The Punisherben is szereplő Daniel Webber alakíthatja majd. Nikki Sixx szerepének fő esélyese Douglas Booth (Jupiter felemelkedése, Szép remények), Tommy Lee-t pedig a rapper Machine Gun Kelly játssza majd. A film rendezője Jeff Tremaine, a forgatókönyvet pedig Erik Olsen és Amanda Adelson írta Neil Strauss klasszikus könyve alapján.

Vince Neil friss tweetje szerint március 22-étől lesz látható a Netflixen a Mötley Crüe sztorijáról szóló The Dirt.