Bejelentette Mick Mars utódjának személyét a Mötley Crüe. „A változások sosem könnyűek, de elfogadjuk Mick döntését a zenekarból való visszavonulásáról az egészségügyi nehézségei miatt – tette közzé a zenekar. – Évtizedeken át néztük, ahogy együtt él a betegségével, és mindig a legmagasabb fokú bátorsággal és alázattal nézett szembe vele. A legbátrabb döntés kijelenteni, hogy ennyi elég volt. Mick hangzása attól a másodperctől kezdve meghatározó volt a Mötley Crüe-ben, hogy bedugta a gitárját az első közös próbánkon. Ahogy mondani szokás, a többi már történelem. Továbbra is ápolni fogjuk zenei örökségét. Mick kívánságának megfelelően 2023-ban is a terveknek megfelelően turnézunk majd világszerte. Kétségtelen, hogy Mick kabátját csakis egy abszolút kiemelkedő zenész öltheti magára, így hálásak vagyunk, amiért jóbarátunk, John 5 csatlakozik hozzánk a jövőre nézve. Találkozunk a turnén!” „Megtisztelő továbbvinni Mick örökségét. Alig várom, hogy élőben is játszhassam ezeket a nótákat” – teszi hozzá John.

John 5, azaz John Lowery a Rob Halford-féle Two-ban kezdte, majd David Lee Roth oldalán és a Marilyn Mansonban folytatta professzionális karrierjét, végül pedig Rob Zombie zenekarában kötött ki. Itt 2005-től egészen 2022-ig játszott, de közben számos mellékprojektbe és szólóvállalkozásba is belekapott. A Mötley esetében társszerző volt a The Dirt film soundtrackjének három friss szerzeményében, de Nikki Sixxszel az L.A. Rats nevű szupergroupban is együtt zenélt Tommy Clufetos és Zombie társaságában. Mars egyébként hivatalosan továbbra is a zenekar tagja marad.

A Mötley Crüe 2023. május 29-én az MVM Dome-ban koncertezik a Def Leppard társaságában, a hihetetlenül sikeres, idei észak-amerikai The Stadium Tour kiterjesztése keretében.

 

Borítókép: Gonzales Photo / Alamy