55 éves korában elhunyt a floridai Morbid Angel eredeti gitárosa, Richard Brunelle. A zenész hétfői halálhírét sógornője erősítette meg a Facebookon, az okok egyelőre nem ismertek.

Brunelle 1964 szeptember 6-án született. 1985-től volt a Morbid Angel tagja, számos demón, illetve a zenekar első három, ma már klasszikusként számontartott lemezén, az Altars Of Madness, a Blessed Are The Sick, illetve az Abominations Of Desolation albumokon is játszott. A második Morbid Angel albumon hallható az egyetlen általa szerzett Morbid Angel-dal, a Desolate Ways. Ezek után zenei nézeteltérések miatt távozott a zenekarból, így az 1993-as Covenant album már Richard Brunelle nélkül készült. Viszont a lemez megjelenése után is turnézott a Morbid Angellel, ahová pár évvel később is visszatért, de csak a színpadon. Koncerten több alkalommal kisegítette korábbi társait 1994-ben és 1998-ban. 1999-ben alapította meg a Paths Of Possessiont Randy Butman (Silhaven), Jay Fossen és Erin Fuller (Cryptic Winds) társaságában, az első, független kiadásban megjelent Legacy In Ashes című anyagon játszott is, de 2004-ben, röviddel azután, hogy a Metal Blade szerződtette a csapatot, innen is kiszállt.

Brunelle halálának okait nem hozták nyilvánosságra, de nem titok, hogy az elmúlt két évtizedben a gitáros súlyos drogproblémákkal küzdött, több alkalommal, rövid időtávokra börtönbe is került kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Kokainbirtoklás okán legalább tucatnyiszor tartóztatták le, majd tizennégy hónapnyi letöltendő szabadságvesztést kapott. Utolsó zenei projektje a tavaly indított Mosaic Covenant volt, mellyel két dalt jelentetett meg, de a teljes lemezt nem érhette meg.

Nyugodjék békében!