Mint tegnap a közösségi, médiás platformunkon már megírtuk, súlyos baleset történt az Illinois  állam béli Belvidere városában, mikor tornádó miatt az Apollo Színház teteje beszakadt. Az intézményben épp a Morbid Angel játszott a  Skeletal Remains és a Revocation társaságában, amikor heves vihar csapott le a környékre. Szemtanúk beszámolója szerint a városban a tornádó jelzés is figyelmeztetett az érkező szélviharra. Azonban az előzetes rendőrségi jelentések alapján a koncerten ezt a hangos zenétől nem hallhatták a bent lévők. A teremben több mint 300 ember tartózkodott amikor a plafon leszakadt.

  A tragédiában egy 50 éves  férfi életét vesztette, két embert válságos állapotban szállítottak a helyi kórházba, és további 40 embert kellett könnyebb sérülésekkel ellátni a mentőknek a helyszínen, illetve a kórházakban.

Az eset után a Morbid Angel hivatalos közleményében fejezte ki részvétét az elhunyt rajongó barátai és családja felé, és kívánt mielőbbi gyógyulást a sérülteknek.
A másnapi Joliet városában tartandó koncertet pedig egy későbbi időpontra ütemezték át.

Alább olvashatjátok a zenekar teljes közleményét angolul, illetve egy videót is láthattok a helyszínről. A híradóban leadott felvételeken egyébként jól látszik, ahogy a tragédia után percekkel rajongok egy csoportja próbálja a leszakadt tető darabokat eltakarítani és menteni a bent ragadtakat.

A sérülteknek mi is mielőbbi gyógyulást kívánunk, a tragikusan elhunyt rajongó hozzátartózóinak pedig a legőszintébb részvétünket fejezzük most ki.

 

On behalf of Morbid Angel, we want to first and foremost send our deepest and heartfelt condolences to the family and friends of the individual who tragically lost their life last night in the venue roof collapse due to heavy winds from a Tornado.
We lost a brother in Metal last night, and many were hurt and injured in this tragedy. We would like to express how truly thankful we are for those in attendance (Fans, Venue Staff, Bands and Crew) that assisted with getting people out and to safety. We want to thank the First responders (Fire, EMT, Police) that were on the scene quickly and were able to help in getting people out of the venue and to hospitals for treatment as quickly as possible.
YOU ARE TRUE HEROES!
At this time our minds continue to remain with all those who were injured and hospitalized, as well as everyone who was effected by the storms in the surrounding area. We truly hope for a fast recovery of all who were injured.
As a result of the events of last night, we are working to re-scheduling tonight’s show in Joliet, IL to Wednesday April 5th. With that said, our focus remains with the Victims of this terrible storm.
MA