A 2013 elején alakult nyíregyházi Petofi háztájáról jó ideje lehetett már olyanokat hallani, hogy a banda azért van annyira csendben, mert változások voltak a zenekar tagságában. Ezt augusztus 28-án a zenekar hivatalosan is megerősítette. Eszerint Mezei Bence énekes kiszállt a bandából, az új frontember pedig a banda eddigi basszere, Pór Peti lesz, míg az új basszer Mile Bence (A Király Halott) lett.

Miután a Petofi bejelentette, hogy másik énekessel megy tovább, most meg is jött az első dal és klip, amiben Mezei Bence helyett már a banda korábbi basszusgitárosa, Pór Peti áll a mikrofonnál. A Kések című szám ettől függetlenül hozza a banda megszokott hangzását, a szöveg meg az egész hangulat kellően keserű.

Az új dal egy új EP előfutára, amely Rossz döntések naplója címmel jelent meg és már teljes egészében végig hallgatható. Érdekesség, hogy az új EP-n található Pusztulás I-ben a Petofi vendége Nagy Viktor a Téveszméből.

Emellett pedig a srácok a Satelles-szel és a nemecsekkel nyomnak egy országos turnét, az első koncert a Dürer Kertben lesz október 4-én.