Július 1.-én, a 3. Budafoki Pincejárat napján kerül megrendezésre a Budafoki Pincejárat Zenei Tehetségkutó Verseny, melyen a 2014-ben alakult rétsági Rozsda zenekar (interjú velük ITT) gitáros/énekese, Kovács Balázs is indul. Balázsnak 14 éves kora óta élete szerves része a zenélés. Már a kezdetektől fogva ír saját dalokat is különféle műfajokban, melyeknek szövegét és zenéjét egyaránt ő maga szerzi. Egy évre rá, később aktívan koncertező zenekarokban is tevékenykedni kezdett, eleinte otthoni garázsukban próbáltak a „Rockott Krumpli” nevezetű punk bandájukkal a szomszédság feltehetőleg legnagyobb örömére, a klasszikus módon, fazekakból és egy műanyag hordóból összeállított házi dobszerelésen és egy 10 wattos gyakorló gitárerősítővel. Jelenleg énekes-gitáros posztot tölt be az idén 3 éve működő Rozsda nevű metal zenekarban.

Szóló projektjét illetően idén nyáron jelent meg „Szárnyak nélkül” címmel a házi stúdiójában született bemutatkozó albuma, majdezt követően készített két hangulatvideót is a lemezén szereplő dalai közül kettőre.

Szóló projektjének előfutáraként eleinte otthon a nappaliban vett fel különböző cover videókat akusztikus gitárjával, leginkább a saját, és közeli ismerősei, barátai, családja szórakoztatására.

Majd nem sokkal később, 2016 novemberében a Queen „I Want to Break Free” című dalának feldolgozásával bejutott a Q-Faktor Queen zenei tehetségkutató verseny élő döntőjére.

Az idei év áprilisában meghívást kapott a Költészet napján megtartott rendezvényre is lakhelyén, Rétságon, melynek alkalmából készített egy megzenésített feldolgozást József Attila: Gyöngy című dalából.

Balázs a júliusi elsejei Budafoki Pincejárat egyik fellépője lesz a Magdolna Borklub és Rendezvényházban, ez egyben bemutatkozó koncertje is lesz a fővárosban, ahol az idén nyáron megjelent „Szárnyak nélkül” című lemezén szereplő saját dalait hallhatjuk majd.

Hallgassátok meg dalait élőben július 1-jén 14:55-től a Magdolna Borklub és Rendezvényházban.

Elmondása szerint a következő lemezén szereplő dalai már teljes hangszereléssel készülnek, melyből nemsokára ízelítőt is kaphatunk. Kövessétek őt az elérhetőségein, és iratkozzatok fel a csatornájára, hogy a legfrissebb infókról első kézből értesülhessetek:

Balázs Facebook oldala
“SZÁRNYAK NÉLKÜL” című első nagylemeze meghallgatható és letölthető
YouTube csatornája
SoundCloud
Instagram
A Budafoki Pincejárat honlapja
Cikk a rendezvényről a Budafoki Pincejárat honlapján
Budafoki Pincejárat: nyitott pincés szombatok esemény
A Magdolna Borklub és Rendezvényház Facebook oldala
A Rozsda zenekar Facebook oldala