Vicious címmel 2018. július 27.-én jelent meg a Halestorm negyedik nagylemeze. Az album producere Nick Raskulinecz volt, aki olyan nevekkel dolgozott már korábban, mint a Mastodon, az Alice In Chains, a Deftones, a Stone Sour vagy a Ghost. A Vicious a Billboard listán egészen a nyolcadik helyig jutott, Humel pedig Josh Smith basszusgitárost kapta mikrofonvégre a Vicious megjelenése kapcsán. A teljes interjút ITT találod.

A Vicious folytatása valamikor 2022-ben várható (arról is értesülhettünk, hogy Lzzy Hale a legendás dalszerző-producerrel, Desmond Childdal dolgozik új zenéken), az első előzetes szám, a Back From The Dead azonban augusztus végén debütált. Az új dal most akusztikus változatban is meghallgatható.
„A Back From The Dead a túlélésről szól, nem fizikai értelemben, annak ellenére, hogy mindannyiunkat megérintett már a halál, főleg az utóbbi években. Ez a dal személyes és a mentális egészségről íródott. Olyan dalt akartam adni magamnak és a világnak, melyet hangosan üvölthetünk, amikor a kapuk újra megnyílnak.

A világ szélén álltam, teljesen elveszve a feledésben, és a két lehetőség közül ez volt a nehezebb, de nem hagytam, hogy a sötétség és a depresszió a fejemben idő előtt megássa a síromat. Nem ültem le, hagyva azt, hogy magával ragadjon. Letöröltem a nevemet a sírkövemről, úgyhogy tartsátok meg az imáitokat, visszatértem! Remélem, hogy ez a dal, ahogyan neked adom, emlékeztet téged az erődre, és arra, hogy nem vagy egyedül!” – mondja Lzzy Hale énekesnő.