A Rockmaraton ideiglenes pótlásaképp megszületett júliusi Metal Factory fesztiválon már belekóstolhatunk a friss Dalriada nagylemezbe élőben is; az igazi, nagyszabású önálló Őszelő lemezbemutató viszont augusztus 5-én Budapesten, a Barba Negrában lesz a Tales of Evening és a From the Sky társaságában! Jegyek már kaphatók a Rock1 rendszerében!

“Ilyen hosszú ideig még sosem kellett távol maradnunk a színpadtól, szóval nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre saját bulin is megszólalhatnak az Őszelő dalai! Reméljük, több akadályt nem gördít elénk semmilyen lezárás, és visszatérhetünk az aktív koncertezéshez, kezdve a Metal Factoryval, majd az augusztusi Barba Negrás bulival. Ez egy nagyon fontos koncert számunkra, számítunk rátok!” – üzente a zenekar.

Dalriada “Őszelő” című legújabb stúdiólemeze áprilisban jelent meg, és vele együtt végre elkészült a “Hazatérés – 15 év Dalriada” is, ami a folk metalosok első komoly koncertanyaga. A zenekar mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat ígért, és címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze; igazi visszatérés a korai kiadványok hangulatához. Az “Őszelő” album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet.

Dalriada: Betyár-altató (Hivatalos videoklip)
Aligha szorul bemutatásra az esemény második főattrakciója – a Dudás Ivett énekesnővel az élen hódító Tales Of Evening hazánk egyik legnépszerűbb szimfonikus metal zenekara. Legutóbbi kiadványuk a nemzetközi viszonylatban is zseniálisan megszólaló angol nyelvű válogatáslemez, az “A New Dawn Awaits” volt; a következő nagylemezükön pedig gőzerővel dolgoznak, eddig a “Csak én látom” / “Leap Of Faith” című, két nyelven megjelent dal adhat támpontot, mire is számíthatunk.

Tales Of Evening: Csak én látom (Hivatalos videoklip)
Végül pedig, – de nem utolsó sorban, hiszen ők nyitják az estét – bemutatkozik első ízben élőben a FROM THE SKY is. Tari Szabolcs (ex-Miserium) énekes-multihangszeres egy egészen különleges formációt hívott életre, a magyar nyelvű symphonic extreme metal zenekar kifejezetten ajánlott Köteles Leander zenéit kedvelőknek, de a Dimmu Borgir-, a Cradle of Filth– és a Fleshgod Apocalypse-féle világgal is rokon, és a Rhapsody egyes korszakainak hangulatát és A Gyűrűk Ura filmzenéinek hatásait is fel lehet fedezni benne. A “Rex” című bemutatkozó nagylemez a szeptemberi HammerWorld magazin mellékleteként fog megjelenni, de már 3 klipes dallal ismerkedhetünk, és még a koncert előtt készen lesz a negyedik.

From The Sky: Libera Me (Hivatalos videoklip)
A ROCK1, a H-Music és a BARBA NEGRA bemutatja:

DALRIADA
TALES OF EVENING
FROM THE SKY
2021.08.05. @ BARBA NEGRA

Jegyárak:
3500 Ft ▲ Elővételben
4000 Ft ▲ A koncert napján

Hivatalos esemény

Jegyek