Meghallgatható az első előzetes dal az OSSIAN április 17-én érkező 24. nagylemezéről. A “Csak a Jót” album címadó dala fogós refrénjével, dinamikus gitárdallamaival és pozitív üzenetével hordoz minden jellemzőt, ami a modern OSSIAN dalokat igazán egyedülállóvá teszi, így hazánk egyik legaktívabb és legnépszerűbb zenekarának új dala könnyen egy újabb közönségkedvenccé válhat. A szöveges videóval kísért dal meghallgatható az alábbi linken, a lemez pedig a mai naptól előrendelhető a zenekar hivatalos honlapján, az ossian.hu címen. A digipak CD-n 6 bónusz koncertfelvétel is hallható, van limitált MK és LP változat is, a rajongók egyedi sorszámot választhatnak az LP-khez illetve egy, csak az albummal együtt rendelhető előrendelői póló is válaszható.

Ossian: Csak a Jót (Hivatalos szöveges videó)




Az albumon 12 friss dal kapott helyet, melyet további 6 bónusz követ a tavaly szeptemberi Barba Negra Track-es koncert felvételei közül. A lemezborítót, és a szöveges videót a 2019-es “A Reményhozó“ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

Paksi Endre énekes a “Csak a Jót” lemezről:
Az Ossiannak a kezdetektől fogva pozitív üzenetei vannak. Elég az Acélszív kulcsmondatát idéznem: >…olyannak és úgy fogadj el, ahogy én teszem…<. A nagyvilág olyan, amilyen, de mi magunk formálhatjuk jobbá a sajátunkat. Én rendíthetetlenül optimista vagyok, és a soha fel nem adás híve. Az új album szerintem egyenes folytatása A Reményhozó albumnak, de az Ossian minden korszakából vannak benne hangulatok, egy nagyon változatos anyag született, erős, karakteres dalokkal.

A következő új dalra sem kell már sokat várni, a videoklippel kísért “Követem vakon” pont egy hét múlva, a szintén klipes “Gyönyörű Bolond” dalhoz hasonlóan Nőnap alkalmából jelenik meg március 8-án. 

Az OSSIAN májustól egész évben, folyamatosan koncertezik országszerte, így érdemes figyelni az ossian.hu/koncertek/ oldalt, ahol naprakészen megtalálható minden turnéállomás. A friss lemez megjelenése napján, április 17-én a zenekar hagyományosan dedikálást is tart, ezúttal az Uránia Nemzeti Filmszínházban 16 órától, a “Csak a Jót” budapesti lemezbemutató nagykoncert pedig szeptember 12-én lesz a Barba Negra Trackben.

DEDIKÁLÁS:
(április 17, 16.00 Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest, Rákóczi út 21, 1088)

“Csak a Jót” lemezbemutató nagykoncert:
(Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12.)

Ossian: Csak a Jót
2020. 04. 17. // Hammer Records // HMRCD200
01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak