Ha mindig is érdekelt, mire képesek azok a kvázi ismeretlen együttesek, akiket az induló előadókat támogató Cseh Tamás Program keretében megdobnak 2-2 millió forinttal, itt egy remek alkalom a tesztre, ugyanis február 10-én, pénteken két CSTP-s zenekar veszi birtokba a GMK színpadát, ráadásul minkét banda a keményebb rockzene világából érkezik.

Hoodoo Offenders
A 2014-ben alakult Hoodoo Offenders “art-desert rockja” lehetetlen, hogy ne győzzön meg minden Queens of the Stone Age rajongót arról, hogy megéri underground koncertekre járni. A zenéjüket saját bevallásuk szerint “feszes és markáns ritmusok, intenzív gitártémák, valamint nem szégyellt dallamok” jellemzik. A banda 2015 tavaszán hozta ki a zenekar első nagylemezét, Hoodoo Offenders címmel. A műveletek (felvétel, keverés, master) Schram Dávid irányításával történtek. Mivel a banda nyert a Cseh Tamás Program 2016-os pályázatán, így máris rögzíthette második albumát és a keverés is elkészült. Jelenleg a masterelés folyik, ismét Schram Dávid segítségével, immár Kanadában.

A közönség már az új anyagból is ízelítőt kap a 02.10-I koncerten.

Hoodoo Offenders – Across

Alone in the Moon
Az Alone in the Moon egy budapesti rockmetal trió, mely a punk nyersességét ötvözi a hard rock vonzó közhelyeivel és koncepciózus dalszövegekkel. Debütáló talbumuk a 2015-ben megjelent Collection of Great Generational Anthems egyfajta Y generációs coming-of-age lemez: a tinédzserkor és a digitalizáció előtti világ mementója – egyúttal tisztelgés a 90-es és a kora 2000-es évek mainstream rock/metal zenéje előtt: a Nirvana-tól a Deftones-ig, a Kyuss-tól a Radiohead-ig, a Korn-tól a Tool-ig, 1991-től 2003-ig. Az album elérhető minden ismert online felületen és ingyenesen letölthető a zenekar bandcamp oldaláról:

Alone in the Moon – Anthem XYZ

A zenekar a Cseh Tamás Program 2016-os támogatottjaként jelenleg második lemezén dolgozik.