Március 17-én nem csak az íreknél ömlik majd a plafonról is a habzó nedű: nem lesz ez másképp az S8 Undergroundban sem, ahol két koccintás között láthatjuk az élőben itt debütáló Yümei Yümeit, a Kill Me Twice-t, a Plebset és a Pop Mockupot is.

A Kill Me Twice kezdetben, 2019-ben még akusztikus duóként rajtolt, azonban 2021-re teljes felállású zenekarrá nőtték ki magukat. A női frontos banda a koncertezés mellett folyamatosan dolgozik új dalain, melyek egyszerre ötvözik a modernebb és a tradicionálisabb metál vonalat, kiegészítve a tagok különböző zenei perverziójával.

Szintén 2019-ben alakult a szolnoki PLEBS zenekar. A kan trió zenéjét is a régi és modern idők fémzenéjének keveréke képezi, kiegészülve némi elektronikával. Habár muzsikájuk énekcentrikus, a keményebb vonalú üvöltés sem marad el produkciójukban. Hátuk mögött egy kis- és egy nagylemezzel, tavaly részt vettek az Analog Music Hall tehetségkutatóján is, ahol a „konkurens” Kill Me Twice-szal voltak versenyben, az adott fordulót közösen megnyerve, menet közben segítve egymást. Ha mindez még nem lenne elég, elmondásuk alapján „a világ olyan jóképú dobos fiút még nem szexualizált, mint aki náluk van.”

A Yümei Yümei története nagy vonalakban jó 15 éve kezdődött, amikor is Nilben és Éviben felmerült egy közös zenekar ötlete. Pár kezdeti próba – és egy jó Chenese Democracy-i időszámítás eltelte – után végül 2021-ben kezdtek újra komolyabban együtt zenélni, először a Daisuki című klipes daluk kapcsán, majd úgy döntöttek, végre megvalósítják a kezdeti terveket, átitatván HC/metál dalaikat némi japán ízzel, és elkészült második klipes daluk, az ADHD is. Felállásuk 2022-ben vált teljessé Hari csatlakozásával, és már alig várják, hogy kiszabaduljanak a próbateremből a színpadra.

A Pop Mockup története 2010 környékén indult a 90-es, 2000-es évek HC és newmetal dalainak feldolgozásával, de közben elkezdtek saját szerzeményeken is dolgozni. Takács Gabi gitáros 2016-os hirtelen halála egy időre megrendítette a banda egységét, de 2018-ban Lakat beszállásával újra egységes lett a mai napig tartó formáció, akik egy remek színpadi produkciót tudhatnak magukénak. A srácok ugyan semmit sem sietnek el, de első lemezük felvételeit már megkezdték idén. „Örömzene antipop csomagolásban, sok energiával. Jössz koncertre, jó lesz!” – üzenik.

Kapunyitás: 19.00

Pontos koncertkezdés: 19.30

Belépő elővételben: 2000 Ft

Belépő a helyszínen: 2500 Ft

Jegyelővétel: https://s8underground.jegyx1.hu/eloadas/2163/kill-me-twice-yumei-yumei-plebs-pop-mockup

További infó az eseményben: https://www.facebook.com/events/727510732049767