Hosszas várakozás után végre Budapesten is bemutatkozik a Ruhr-vidék electrocore sikerzenekara, az Eskimo Callboy! A júniusi fesztiválturnéját egy exkluzív és fülledt klubkoncert kedvéért megszakító zenekar már az új dalait is megmutatja a hazai közönségnek – a fülledt teltház pedig épp annyira borítékolható, mint a hatásos breakdownok és a közönséggel való singalong egész este.

A metalcore-t trance témákkal, elektronikus betétekkel játszó német banda az elmúlt öt évben többször is bejárta Európát, Japánt, Oroszországot és Amerikát is, ám Magyarországon még sosem léptek fel. A német Hammer ‘newcomer’ díjával jutalmazott Eskimo Callboy mára milliós megtekintésű YouTube-videókkal bír, és ott vannak Európa összes keményzenés fesztiváljának felső névsorában. Még a Wackent is bevették, valamint olyan zenekarokkal turnézhattak korábban, mint az Asking Alexandria vagy a Papa Roach.

Az Eskimo Callboy története valóban egy európai sikersztori, hiszen a formáció épp akkor alakult meg, amikor a Rise Records és a trance-szel, elektronikus betétekkel kísérletező újkori metalcore-zsáner látszólag elérte saját határait, és friss impulzusra volt szüksége a rajongóknak. Ilyen értelemben a lehető legjobbkor volt Sebastian „Sushi” Biesler és zenekara a legjobb dalokkal, mert Európa válaszaként, a Callejon mellől kinőve a srácok záros határidőn belül meghódíthatták Japánt, Oroszországot, Kínát és Amerikát is. A sors fintora, hogy a Bury Me In Vegas megjelenését követően alig egy évvel a zenekar már teltházas koncertet adhatott a szélhámosok mekkájában. A saját dalok áttörésén túl persze a Katy Perry-féle California Gurls átirat, vagy a Skrillex-újragondolásuk is többmilliós nézettséget hozott a srácoknak, akik aztán olyan zenekarokkal turnézhattak a világ különféle kontinensein, mint az Asking Alexandria vagy a Papa Roach. Az Y-generáció megszólításán túl persze az Eskimo Callboy kiérdemelte azt is, hogy akár a Wacken nagyszínpadán – rajongói lánykéréssel egybekötve –, akár a Full Metal Cruise fedélzetén bizonyíthasson az idősebb korosztálynak is. És mivel a zenekar élő teljesítményének záloga az, hogy a srácok egyáltalán nem veszik magukat komolyan a bulizásban, a siker borítékolható volt itt is, a Redfieldtől egészen a japán Warnerig és a méltán patinás Earache Recordsig jutott a német banda, akik a német Metal Hammer Awardson is idejekorán kiérdemelték az év tehetségének járó díjat.

Azóta az Eskimo Callboy lényegében minden európai keményzenei fesztivál line-upjának a felső soraiban tanyázik, a nyugat-európai turnéjuk többezres helyekre tette ki a megtelt táblát, a téli időszak pedig most az új lemez írásáról szól. 2017-ben a zenekar új kiadvánnyal rukkol majd elő, amiről már az A38 Hajón is hallhatnak ízelítőt a rajongók, természetesen mindazon kedvencek mellett, amik nélkül elképzelhetetlen lenne az Eskimo Callboy hazai bemutatkozása.

A zenekar tagjai
Sebastian “Sushi” Biesler – énekes
Kevin Ratajczak – énekes, billentyűk
Daniel “Danskimo” Haniß – gitár
Pascal Schillo – ritmusgitár
Daniel Klossek – basszusgitár
David Friedrich – dobok

Lemezek
Crystals, 2015
We Are The Mess, 2014
Bury Me In Vegas, 2012

A német electrocore-nagyágyú először Magyarországon:

Eskimo Callboy (DE) + vendég(ek)
2017. június 16., péntek 20:00
Bp., A38 Hajó Koncertterem

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.