A metal legviccesebb bandái, élükön a Beatles dalokat Metallica stílusban előadó komplett őrült és kitűnő Beatallica-val, valamint a nem kevésbé őrült és vicces honi Alcoholica-val és Mi?!-vel.

A Beatallica 2 in 1: egyszerre Beatles és Metallica! Azaz egy őrült poént ragyogó energiákkal é szellemességgel megvalósító, nem mindennapi amerikai formáció, amely Beatles átiratokat ad elő Metallica stílusban. Két lemezük is megjelent már, és a végeredmény annyira meggyőző, hogy a Metallica tagjait is többen kérdezték, mit tudnak a Beatallica-ról…

Jaymz OH!NOOO! Lennfield énekes/szövegíró hangja 97%-ban hasonlít az eredeti James Hetfield-ére, emiatt sokan egy álruhába bújt Metallicának gondolják a zenekart.

Maguk a Metallica-tagok is óriási elismeréssel nyilatkoztak róluk, és a bemutatkozó album megjelenését követően abszolút nyitottak voltak a személyes kapcsolatfelvételre a srácokkal. Olyan nagyágyúi a metálnak, mint Mike Portnoy a Dream Theater-ből és Scott Ian az Anthrax-ból vallják magukat rajongóiknak.

A Beatallica bemutatja, hogyan lehet eredeti zenéket alkotni azoknak, akik azonosulnak a humorral és a csípős közvetítéssel. Véleményük szerint a zene olyan művészeti ág, amelyet ha jól űznek, az kitolja a kreativitás határait, és egy új nézőpontot kínál a hallgatónak. Eközben maximális elismeréssel és tisztelettel adóznak a Beatles és a Metallica felé, akik a két műfaj nagyöregjeinek számítanak.

A Beatallica 2004 óta turnézik az USA-ban és Európában, amelyek során olyanokkal léptek fel, mint Sammy Hagar, a Clutch, a Motorhead, a Testament, a Sepultura és még sorolhatnánk rock/metal kedvenceket. A Beatallica mára az amerikai és európai zenei fesztiválok rendszeres nagyszínpados fellépőinek táborához tartozik.
Emeld magasba az öklödet, headbang-elj Beatallica-ra, és legyél vevő egy nemében egyedülálló zenei merényletre! 

A Beatallica honlapon is csak rejtett arcokkal találhatók fotók a két Beatallica zenészről, és maga Lars Ulrich (Metallica dobos) is egyik nyilatkozatában félreérthető módon nem zárta ki, hogy esetleg ők lennének azok, álruhában. Azonban az elmélet csak egy jó vicc, és megdőlni látszik, ugyanis már élő fellépéseket is vállalnak a srácok, és egy nagyobb rajongói közösség is kialakulóban van az interneten. Nehány sokat sejtető dalcím: A Garage Dayz Nite, …And Justice For All My Loving, We Can Hit The Lightz, Blackened the USSR, Hey Dude, I Want To Choke Your Band.

Aki még nem ismeri a bandát, az teljesen ingyenesen letöltheti az eddig elkészült két albumot, szövegekkel együtt, a hivatalos Beatallica website-ról. A Beatallica felállása: Jaymz OH!NOOO! Lennfield: szöveg, ének, hangszerelés; Krk Hammettson: hangszerelés, összes hangszer; Kliff McBurtney: koncert basszusgitáros; Ringo Larz: koncert dobos.

Beatallica (US), Alcoholica, Mi?! @ 04.14.K.20H – A38 Hajó, Jegyár: elővétel 2500 Ft, a fellépés napján 2900 Ft