Most szombaton a KVLT-ban ad koncertet az underground vonal egyik legérdekesebb zenekara, az amerikai Today is The Day. A behatárolhatatlan stílus kötelékekből magát felépítő csapat még 1992-ben látta meg a napvilágot Tennessee államban, és azóta is töretlen lendülettel járja a világot, no meg készíti a jobbnál jobb lemezeket.

A Steve Austin által alapított és azóta is vezetett csapat, tavaly jelentette meg legutóbbi nagylemezét Animal Mother címmel, ami egyre inkább letisztult Sludge, Post HC vonalat képvisel. A kétezres évek közepétől elterjedő, és egyre erősödő Sludge vonal tehát elérte a Today is The Dayt is, de az amúgy is rengeteg stílusba belekóstoló csapatnak ez is jól áll.
Az elmúlt 23 évben rengeteg zenész megfordult a bandánál, és noha csak Austin képviseli az állandóságot, mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy Bill Kelliher és Brann Dailor innen kilépve alapította meg 2000-ben az azóta világhírűvé vált Mastodon zenekart, aminek a korai lemezein letagadhatatlanul ott van a Today is The Day akkori hatása.

Az est további fellépői  az olasz Grime zenekar, akik szintén a súlyos sludge, groove vonalat erősítik, illetve a hazai Oaken zenekar lesznek.

Az esemény és a teljes decemberi rendezvénysorozat, a Phoenix Music jóvoltából nem csak a szórakozásról, de a jótékonyságról is szól. Ezzel kapcsolatban most változatlanul közöljük le a Phoenix Music írását:

“Szeretnénk, ha a december a rászorulók megsegítéséről is szólna a sok koncert és buli mellett. Úgy döntöttünk a New Beattel, a Dürer Kerttel és aKVLT BP-vel, hogy szervezett gyűjtést indítunk a budapesti Szent János Kórház és a kistarcsai Flór Ferenc Kórház újszülött, csecsemő-, és gyermek osztályai számára.

A gyűjtés egyik lába az, hogy a kijelölt rendezvényeken, a jegyszedő pultnál elhelyezett urnába önkéntes adományokat várunk tőletek, koncertlátogatóktól; illetve akik vendég- vagy sajtólistán vannak, kötelezően min. 200 Ft-os adománnyal járulnak hozzá a jótékonysági akcióhoz. Ezen kívül – a fenti intézményekkel folytatott egyeztetés után – arra kérünk benneteket, hogy ha vannak jó állapotú, tiszta, de már megunt vagy szükségtelen gyerekjátékaitok és/vagy gyermekeknek szóló könyveitek otthon, hozzátok el, hogy olyan gyerekek kezébe juttathassuk, akik hiányt szenvednek, betegek, távol vannak szeretteiktől, akiknek sok örömet tudunk szerezni – együtt.

Köszönettel,
A Phoenix Music Hungary és a többi résztvevő nevében”

A Phoenix Music Hungary és a KVLT bemutatja:

2015. december 5. Budapest @ KVLT
TODAY IS THE DAY (USA)
GRIME (ITA)
OAKEN

FACEBOOK ESEMÉNY ITT!

Kapunyitás: 19:00
Belépő: 2.500 Ft (elővételben) / 3.500 Ft (helyszínen)
Jegyelővétel: Tixa.hu (50 db), CD Pince (50 db – hamarosan) – LIMITÁLT JEGYELŐVÉTEL, MINDÖSSZE 100 DB ELŐVÉTELES JEGY KAPHATÓ!
Jegylink: http://tixa.hu/todayistheday_kvlt
AKCIÓ: mivel két egymást követő nap van egy-egy rendezvényünk, így kombinálunk egyet és csak a Tixánál 20 db bérletet adunk ki, amellyel beléphetsz ide, valamint a másnapi Crippled Black Phoenix koncertre is! A bérlet ára 4.000 Ft
http://tixa.hu/todayistheday_crippledblackphoenix_berletLinkek:
https://www.facebook.com/todayisthedayofficial
https://www.facebook.com/Grime666Grime
https://www.facebook.com/oakenpunk
https://www.facebook.com/phoenixmusichungary
https://www.facebook.com/KVLTBP
https://www.facebook.com/Tixa.Hu
https://www.facebook.com/CDPince