Végre egy buli, ami nem marad el! A helyszín ugyan felcserélődött, így a Dürer helyett a Robotban lesz, de az biztos, hogy a Tukker booking március 8-án elhozza nekünk a dán Hexist, velük pedig három, hazai brigád, az Oaken, a Havária és az On Graves is színpadra lép. A dánok groove-os-fémes black metaljukkal immáron több mint tíz éve terrorizálják a hallójáratokat. Új lemezük a francia Debemur Mortinál jelenik meg, de a zenekart ismerve tudhatjuk, hogy a sima nagylemez mellett megannyi helyen működnek közre. Nemrég a a Three Moons Records adta ki az eddigi összes anyagukat (az első demót leszámítva) egy díszcsomagolásos Box Set formájában. A zenekar feje, Filip mellett számos tagcsere zajlott le az években, de egy ideje ugyanazok az arcok alkotják a Hexist.

De azért a hazai részről se feledkezzünk meg, mert három keménykötésű zenekar fogja szétrobbantani a helyet. Az Oakent remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek. Ha igen, akkor annyit érdemes tudni róluk, hogy az utóbbi évek egyik legbombabiztosabb zenekarává nőtték ki magukat, megannyi turnéval és koncerttel a hátuk mögött. Minden egyes bulijuk egy külön élmény: elpusztulás és újjászületés is egyben. A post metal, black elemekkel tarkított zenéjük csupán egy eszköz, hiszen a saját útját járó zenekarral van dolgunk már egy jó ideje.

A következő banda a Havária. Annak ellenére, hogy nemrég alakultak, az egyik legintenzívebben koncertező név egyben. Egy full lemez, 2 EP köthető hozzájuk. Anyagról anyagra egyre mocskosabb és nyersebb black metallal átitatott punkkal operálnak, élőben meg ez a két úriember semmit sem teketóriázik, szóval kötelező megnézni őket.

Az On Graves is egy olyan banda, amely csendben, de szépen kipattintott három anyagot rövid időn belül. Ők is ketten vannak, mint a Havária, és szintén nem a Dream Theater-féle vonalon mozognak. Zenéjük kevésbé puritán és több kortárs kemény zenei hatással rendelkeznek. Szerencsére ez a keménységből semmit nem vesz el tőlük, sőt. Eredetileg a Dürerben lett volna ez a remek kis bál, de amint láthatod, nem ott lesz!“

A koncert Facebook oldala