A budapesti Oaken 2011-ben alakult különböző screamo/crust/hardcore zenekarokból azzal a céllal, hogy némileg szokatlan hangszereléssel és lendülettel egy olyan sötét atmoszférát teremtsen, melyet őszinte megszólalás és sodrás jellemez. A monumentális hangzásvilág és kegyetlen hardcore riffek mellett hátborzongató dallamok és lendületes előadásmód kíséri a koncerteket. A kiábrándult szövegvilág zabolátlan hangszerkezeléssel és dühös vokálokkal párosul, egységes koncepcióvá alakítva a zenekar kísérletezős felfogását. A zenekar 2012-es fennállása óta számos hazai koncertet és három Európa turnét tudhat maga mögött, melynek keretében többek között megfordultak Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban.

Számos osztott kiadvány után megszületett a King Beast nagylemez, mely az Alerta Antifascista kiadó gondozásában jelent meg 2016-ban (a lemezről ITT olvashatsz bővebben). Most megjelenő kiadványuk egy split lemez a jövő héten kezdődő turnéjuk másik fellépőjével, a Wasted Struggle zenekarral. A kazetta a zenekarok saját kiadásában jelenik meg a Tortured Tree Productions segítségével. A kazettán található Thrust című Oaken dalhoz klip is készült.

Az Oaken a hónap közepétől Európa-turnén lesz a szintén budapesti Wasted Struggle zenekarral. A 14 állomásos turné dátumait megtalálod kicsit lejjebb, Budapesten pedig július 9-én lehet majd elcsípni a két bandát két amerikai zenekar, a Full Of Hell és a The Body társaságában.