Stand Your Ground címmel augusztus 25-én jelenik meg az eredeti Virgin Steele gitáros, Jack Starr Burning Starrjának hetedik nagylemeze. Amit tudni érdemes, Bart Gabriel producerrel és Kevin Burnes hangmérnökkel készítette el új, csaknem 80 perces nagylemezét a Burning Starr, amely nyár végén érkezik a High Roller kiadó gondozásában, egy igen old school Ken Kelly (Manowar, Rainbow, KISS) borítóban. Az 1984-ben alapított Jack Starr’s Burning Starr énekese 2004 óta Todd Michael Hall (Riot, ex-Reverence), a basszer Ned Meloni, a dobos pedig az ex-Manowar ütős Rhino (Ross The Boss). A ’80-as években négy kiváló, alapvetően heavy metalos, de néhol hard rockos hatásokkal is dolgozó zenekarnak ez a harmadik nagylemeze a 21. századi újjáalakulás óta, az előző kettő a 2009-es Defiance és a 2011-es Land Of The Dead volt.

https://youtu.be/fwbmQN5YHs8

A Jack Starr’s Burning Starr 2009-es visszatérése, azaz a Defiance album megjelenése óta sok minden történt a csapat háza táján. 2010-ben szerződést írtak alá a Limb Music-kal, a német kiadó felelt már az egy évvel később érkező Land Of The Dead-ért is. Az albumon az előző lemezzel megegyező felállás szerepelt, a volt manowaros Rhino dobos és Todd Michael Hall énekesi posztja is változatlan maradt, Ned Meloni, a banda régi tagja és dalszerzője, pedig basszusgitáron játszott. A Manowar-vonalat erősítette Ross The Boss és David Shankle vendégszereplése is, ami sokat dobott az anyag megítélésén. Újabb egy év múlva a Skol Records újra kiadta – ezúttal új borítóval – a legendás ’86-os Burning Starr albumot, a No Turning Back!-et, amelyet egyesek a legjobb US power metal anyagok közé sorolnak.

Jack Starr a közelmúltban több projektben is érdekelt volt: az ausztrál Dragonclaw, a texasi Witchmark debütáló lemezén és a libanoni Zix albumain is játszott vendégként. Utóbbi formációban a Black Sabbath volt énekesével, Tony Martinnal szerepelt egy közös dalban. 2013-ban megjelent a Keep It True-s fesztiválfellépés DVD-n, valamint az Out Of The Darkness című első Jack Starr szólólemez, amelyen a volt Riot énekes, Rhett Forrester szerepelt The Rods és Rainbow tagok mellett. További újrakiadások is várhatóak idén: a két legendás Phantom Lord albumot és a Devil Childe kislemezt, amelyek szintén Jack Starr és Ned Meloni közreműködésével (és a Ravenből és Pentagramból ismert Joe Hasselvanderrel)  készültek, az olasz Minotauro Records fogja leporolni. 2014-ben pedig a projekt nevét viselő, nagyon ritka 1989-es lemez fog először megjelenni (a narancsszínű album) CD kiadásban, vastag füzettel és exkluzív fotókkal.

Jack Starr’s Burning Starr – Stand Your Ground
(Augusztus 25 – High Roller Records)

01. Secrets We Hide
02. The Enemy
03. Stand Your Ground
04. Hero
05. Destiny
06. The Sky Is Falling
07. Worlds Apart
08. Escape From The Night
09. We Are One
10. Stronger Than Steel
11. False Gods
12. To The Ends