Senjutsu címmel szeptember 3-án jelent meg az Iron Maiden 17. stúdióalbuma, a 2015-ös The Book Of Souls lemez folytatása. A Kevin Shirley producerrel még jóval a pandémia előtt, 2019-ben, Párizsban rögzített album a BMG-nél jött ki Senjutsu (japánul körülbelül taktika, stratégia) címmel, Mark Wilkinson borítójában, összesen 82 percben, két lemezre elosztva a játékidőt és a dalokat.

Az pedig nem túl nagy meglepetés, hogy letarolta az eladási listákat az Iron Maiden új albuma. Sőt, egész karrierje legmagasabb amerikai listás helyezésének örülhet a zenekar, miután a Senjutsu a Bilboard-lista harmadik helyén nyitott, még egy helyet ráverve az eddigi kettős csúcstartókra, a legutóbbi The Book Of Soulsra és az azelőtti The Final Frontierre. Az új lemez 64 ezres első heti amerikai eladással jutott fel a dobogó harmadik fokára, ebből 61 ezer teljes albumos fogyásnak számít. Mindez a tényleges számokat tekintve nagyjából párhuzamos előbbiekkel: kicsit kevesebb a The Book Of Souls 75 ezres nyitóheténél, viszont valamennyivel több a The Final Frontier 63 ezres indításánál.

Érdekes, hogy hazájukban, Nagy-Britanniában az előző két anyaggal szemben „csak” a második a listán a Senjutsu, miután Drake új albumát nem tudta lenyomni a top-pozícióból, ugyanakkor már biztosan felkerült a csúcsra a Maiden Németországban, Svédországban, Finnországban, Olaszországban, Belgiumban és Svájcban. Másodikok lettek emellett Hollandiában és Franciaországban, harmadikok Ausztráliában és Írországban, illetve ötödikek Norvégiában.

Az Iron Maiden idén június 9-én elvileg Budapesten, a Groupama Arénában koncertezett volna, de a turnét elhalasztották 2022-re, és egyelőre nem lőttek fel újabb magyar dátumot. Június 20-án ugyanakkor Prágában, július 10-én pedig Bécsben már biztosan fellépnek Steve Harrisék.