A tavaly decemberben kiadott A Christmas Carol című album után idén új dallal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája, a Majestica. A Metal United címre keresztelt nóta a nehéz helyzetbe került rendezvényszervezők, turnéipari dolgozók előtt hajt fejet.

„Nagyon kemény éve volt mindenkinek, aki fesztiválokon vagy turnézó zenekarokkal dolgozik, persze nekünk is, de akik oly keményen melóznak annak érdekében, hogy mi zenészek színpadra állhassunk, nehezen találtak új munkát, márpedig nélkülük mi sem válthatnánk valóra az álmainkat. Imádunk fesztiválokon játszani és fesztiválokra járni, mi is olyan élményekről maradtunk le, amelyek nagyon sokat jelentenek számunkra. Így aztán a legkevesebb, amit megtehetünk, hogy írunk e kiválóan dolgozó emberek tiszteletére egy dalt amolyan főhajtásként. Egy vidám, felemelő dal született ír hatásokkal, arról a reményről, hogy minden visszatér majd a normális kerékvágásba. Ez egy dallamos, pörgős heavy metal dal fontos üzenettel.”

A Majestica a tervek szerint a tavaly megjelent A Christmas Carol című lemezét egy látványos karácsonyi show-val megtámogatott turné keretén belül igyekszik bemutatni Európában. Hozzánk legközelebb december 22-én, Bécsben lépnek fel.