Kindred címmel március 20-án jelenik meg a Mat McNerney, azaz Kvohst által vezetett finn Hexvessel ötödik nagylemeze, a tavalyi All Tree album folytatása. A banda egy Tampere-beli stúdióban rögzítette új albumát, ott, ahol annak idején kultikussá vált, 2012-es No Holier Temple című albumuk is készült. Az új hanganyag maszterizálását John Davis (Gorillaz, Led Zeppelin, Lana Del Rey) végezte el Angliában. A 10 ritualisztikus dalt és egy Coil-feldolgozást (Fire Of The Mind) tartalmazó Kindred borítóját két híres művész, Thomas Hooper (Neurosis, Converge, Doomriders) és Richey Beckett (Metallica, Foo Fighters, Robert Plant, stb.) tervezte és kivitelezte. Az új lemez egyben a csapat visszatérését jelenti a Svart kiadóhoz, ahol 2011-es, kultikus debütáló anyaguk, a Dawnbearer is kijött. Demian címmel máris meghallgatható az első szám a Hexvessel új albumáról.
A Hexvessel a Twin Temple zenekar társaságában indul európai turnéra 2020. február elsején. A körút beosztása a projekt Facebook-oldalán található meg. A csapatot február 12-én, Bécsben élőben is el lehet csípni, de ott lesznek az idei Fekete Zajon is.

A Hexvesselt a brit származású énekes-dalszerző, Mat McNerney alapította 2009-ben, miután Finnországba költözött. McNerney ezt megelőzően a Beastmilk (jelenlegi nevén: Grave Pleasures), a The Deathtrip, a Carpenter Brut és a Me & That Man tagjaként / kollaborátoraként volt ismert, de feltűnt olyan legendás black metal bandák oldalán is, mint a Code és a Dødheimsgard. Bátran kijelenthető tehát, hogy McNerney egy végtelenül eklektikus, sokoldalú művész.

A Hexvessel zenekart korábban két alkalommal is jelölték finn Emma-díjra (ez a Grammy finn megfelelője), továbbá elnyertek két Metal Hammer-díjat, három Prog Magazine-díjat és két Femma-díjat is. Mindemellett számtalanszor szerepeltek dalaikkal és albumaikkal a finn zenei toplistákon. A “forest folk” zenét játszó Hexvessel a Noisey magazin szerint “a The Doors finn erdejeiben vándorló utódja.