2015. június 7-én a Barba Negrában lépett fel a Pantera egykori dobosa,Vinnie Paul által alapított, groove metalos Hellyeah (a buliról ITT olvashattok). A texasi bandát 2006-ban keltette életre – a testvére és muzsikustársa, Dimebag Darrell 2004-es tragikus halála után a muzsikáláshoz visszatérő – egykori Pantera és Damageplan dobos, Vinnie Paul, valamint a Mudvayne énekese, Chad Gray.

Június 22-én aztán az egész zeneipar gyászba borult, ugyanis tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában hunyt el a Pantera, a Damageplan és a Hellyeah dobosaként ismert Vinnie Paul. A zenész halálát dilatitív kardiomiopátia okozta, ami a szív bal kamrájának megnagyobbodásával és elvékonyodásával, valamint a pumpafunkció gyengülésével jár.

Vinnie Paul-t június 30-án helyezték örök nyugalomra egy egyedi tervezésű KISS koporsóban, amelyet Gene Simmons és Paul Stanley ajándékozott a családnak. A dobost jellegzetes kalapjában, cipőjében és flanel ingjében temették el testvére, Dimebag Darrell és édesanyja, Carolyn mellé. Vinnie Paul zártkörű temetése délután 3 óra 33 perckor kezdődött – Dimebag emléke miatt, mivel testvérének a kedvenc dala a 333 volt, amely most szerepelni fog a szeptember 27-én megjelenő Welcome Home című Hellyeah lemezen.

Nem sokkal a halála előtt Vinnie Paul még feldobolta a Hellyeah hatodik albumának témáit a Las Vegas-i The Hideout stúdióban, a zenekar pedig egy Hálaadás-napi üzenetben hozta nyilvánosságra, hogy 2019-ben kijön majd az utolsó Hellyeah album. Akárcsak a 2016-os Unden!able lemeznél, a hatodik és egyben utolsó Hellyeah albumnál is Kevin Churko dolgozott a bandával producerként.

A szeptember 27.én megjelenő lemez mellett arra is fény derült, hogy a banda sem fejezi be. A Stone Sour-ból is ismert Roy Mayorga veszi át Vinnie helyét a csapatban, a Hellyeah pedig tovább dübörög azon az úton, amit a legendás Vinnie Paullal kitaposott az elmúlt 15 évben. Black Flag Army címmel pedig máris itt az ötödik lemezelőzetes dal – klippel együtt.

Hellyeah – Welcome Home
(Szeptember 27 – Eleven Seven Music)

01. 333
02. Oh My God
03. Welcome Home
04. I’m The One
05. Black Flag Army
06. At Wick’s End
07. Perfect
08. Bury You
09. Boy
10. Sky And Water
11. Irreplaceable