Klipes dallal jelentkezett a Gépmadár, a klasszikus hard rock / heavy metal vonalat képviselő zenekar “Boszorkány” című dala a pénteken (október 9) megjelenő második nagylemezén hallható. A “Viszlát világ!” CD-n és digitálisan, illetve a HammerWorld magazin előfizetői számára ajándékként jelenik meg teljes booklet-tel együtt, és továbbra is (elő)rendelhető a zenekarnál, illetve digitálisan iTunes-on. Minden előrendeléshez ajándékba jár egy példány az első lemezükből is, és egy limitált darabszámú támogatói csomaggal is segíthető munkásságuk.

Gépmadár – Boszorkány (Hivatalos videoklip)
A zenekar a klipes dalról: 

“Van, amikor az ember mindent feltesz egy lapra valamiért vagy valakiért. Képes lenne bármit feláldozni érte, nem számítanak a következmények, de mire rájön, hogy csak egy eszköz volt a számára egy nagyobb cél elérése érdekében, mire észbe kapna, már minden elveszett. A klipben a boszorkány viszont nem csak metafórikusan jelenik meg, hús-vér szereplője ennek a fémzenébe öntött vívódásnak. A zenében és a képi világban is a korábbiaknál jóval magasabb minőséget sikerült elérnünk, egy intenzív, egyedülálló videoklipet akartunk letenni az asztalra.”

A “Viszlát világ!” című második Gépmadár lemez minden dalába bele lehet hallgatni a zenekar lemezelőzetes videójában. A dalok felvételei 2019. novemberében az Utopia Stúdióban Kiss Zoltán és Földi Albert (OMEGA, Szekeres Tamás, stb) kezei között készültek el, a 10 tételes, 47 perces nagylemez a Nail Records gondozásában fog megjelenni.

“Viszlát világ!” lemez előrendelés

“Az új daloknál levetkőztük mindazt, amit nem éreztünk már magunkénak az első lemez hangzásvilágából, és teret engedtünk olyan hatásoknak, amik alapjaiban formálták a zenei ízlésünket. Egyszerűen fogalmazva lépni akartunk előre, tovább kristályosítani, hogy mit is jelent a GÉPMADÁR. Ebben az Utopia Stúdió nyújtotta profi környezet, a mérhetetlen szakmai tapasztalat és a baráti légkör mind nagy segítségünkre voltak.” – mondta a zenekar korábban a friss korongról.

Gépmadár tagok:
Bánréti László – ének
Liptay Zoltán Árpád – gitár
Szász Attila – gitár
Szlifka István – basszusgitár
Béres Gábor – dobok