A HammerWorld magazin szeptember/októberi összevont lapszámának CD mellékleteként jelent meg a szimfonikus metalos Meteora legújabb nagylemeze. A három énekessel felálló csapat …of Shades and Colours című 13 tételes friss kiadványa egy izgalmas, sejtelmes – power/goth/death elemekkel is alaposan megtűzdelt – zenei utazás (nemcsak) a stílus kedvelőinek.

A zenekar lemezajánlója:
“Nagy örömmel mutatjuk be Nektek a zenekar történetének legújabb mérföldkövét, az ’…of Shades and Colours’-t. A szimfonikus metal ezerarcú birodalmába invitálunk titeket egy utazásra, amin megcsodálhatjátok a világ számtalan színét, és az emberek végtelen árnyalatait. A power metalos érzetű ’Wings of Rebellion’ és ’Immortal’-tól kezdve, a ’Danse Macabre’ gótikus sötétségén (ft. Chris Harms a Lord of the Lost-ból), a ’Home’ barokkos ihletésén, a keleti dallamvilágú ’Voices Within’-en át az olyan klasszikus Meteora hangzású dalokig, mint a ’Pests’ reméljük élvezitek majd az utazást. Csodálatos élmény volt ismét együtt dolgozni többek között a KVV Kamarórussal, és Kurucz Ádámmal (gitárszólók), nélkülük nem hozhattuk volna el nektek ebben a formában a lemezt!”

Az album megjelenéséhez időzítve a Slave of Creation című dalhoz készített imidzsklipet is bemutatta a csapat.

Meteora – Slave of Creation (official music video):
Király Atilla billentyűs a videoklipről:
“Ünnepeljük meg a megjelenést az egyik kedvenc új számunkhoz, a ’Slave of Creation’-höz készített videóval! Ezt a dalt az utolsók között írtuk meg még 2021 elején, és arról szól, az emberiség hogyan korlátozta örökké változóan önmagát eszményekkel és teremtményeivel. A szám a refrén második felében levő férfi énekdallamból indult ki. Warrel Dane hangja szólt a fejemben, és valami Nevermore hangulatú zenét szerettem volna összehozni, így a gitárok sokkal hangsúlyosabbak lettek, mint a többi munkánkban. A videót a MinusFilm-mel vettük fel még júniusban, ezúton is köszönjük nekik a remek munkát.”

A nagylemez stúdiós munkálatai a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlottak, a kórusokat a Magyaróvári Viktor által vezetett KVV Kamarakórus adja elő (felvételek: Sonic Garden Studio), szólógitáron Kurucz Ádám játszik.

Meteora:
Holló Noémi – ének
Fülöp Máté – basszusgitár, hörgés
Király Atilla – billentyűk, vokál
Solymosi Csaba – gitár
Kása Gábor – dob

A zenekarral szeptemberben két koncerten is lehet találkozni: 23-án, Szegeden, a Városi Rock Klubban24-én pedig a várpalotai Alagsor Sörözőben lépnek színpadra.

Eseményoldalak:
09.23. Szeged – www.facebook.com/events/1114962389423477/
09.24. Várpalota – www.facebook.com/events/798777971491049/

…of Shades and Colours
(2022 / H-Music)
01. Downfall
02. Wings of Rebellion
03. Danse Macabre
04. Slave of Creation
05. Voices Within
06. Newborn Violence
07. Awakening
08. Pests – Tragedy of Delusion part II.
09. Home
10. Waking Nightmare
11. Trail to Eden
12. Immortal
13. …of Shades and Colours