A budapesti zenekar – mely NEM a vörös iszap katasztrófáról kapta a nevét – új albuma teljesen véletlenül április 20-án (4.20.) fog megjelenni, melyre végül 8 darab füstös szerzemény került fel és a DESERTDRIVE címet viseli. A lemezbemutató koncert április 27-én az Akvárium Klub Kis Hall-jában lesz  a méltán népszerű görög 1000mods előtt, az A38 szervezésében.

2016 nyarán jelent meg a Red Swamp első nagylemeze Tiszassippi címmel és azóta már jó sok pipába beleszáradt a kender. A banda bemutatkozó albumát kifejezetten jó visszhang övezte, tavaly nyár elején pedig láthattuk őket felszabadultan zúzni a Clutch előtt.

Az új albumot Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program támogatottjaként készítette el a banda, amit ezúttal is szeretnének megköszönni a zsűrinek, a program kitalálóinak és üzemeltetőinek, valamint ezen sorok olvasói és önmaguk adóforintjainak.

Az első megjelenő dal a Queen of the Dirt, melyet “Stoner” munkacímmel már hallhattak korábban a figyelmes koncertlátogatók. A banda tavaly őszi turnéjának állomásain csiszolta véglegesre a szerzeményt, ami témáját tekintve egyszerre szerelmes szám és pánikroham-útikalauz.

A zenekar úgy érzi, sokkal jobban kiteljesedett az új dalokban, a faltól-falig súlyt átgondoltabb riffek és témák tömege helyettesíti úgy, hogy közben a keménységet sem áldozzák fel.

“Nem szeretnénk klisékkel élni: életünk legbüdösebb lemezét készítettük el. A durva részek még durvábbak, a dallamos témák még dallamosabbak lettek, és mindenki fejszével szabott kockásinget fog szarni tőle.”

Már a demózás fázisában kiderült, hogy erre az albumra olyan dobos kell, aki jóban van a duplázójával, így Veress Márton (Aelonia, ex-Pokolgép/-Armageddon) játszotta fel az anyagot és a lemezbemutató turnén is ő fogja ütni a bőröket.

A turné állomásai:

Április 27. Budapest, Akvárium KisHall – lemezbemutató
Május 4. Kecskemét, Kilele
Május 20. Jászberény, Törpe klub
Május 25. Veszprém, Szigony
Június 1. Győr, To The Rock Music Bar
Július 6. Vác, V4 fesztivál
Július 7. Tiszaalpár, Alpárfeszt