Bruce Campbell végre visszatért régi fényében, felcsatolta az ikonikus láncűrészt, kezébe vette a “boomstick-et” és a tavalyi év magasan legjobb és legviccesebb sorozatát hozta. A múlt héten ért véget az Ash vs. Evil Dead (sajnos csak) 10 részes első évada, és nem csalódtunk, sőt….! Szerencsére már jóval korábban bejelentette a Starz, hogy a második évad is zöld lámpát kapott – 2016 Halloween környékén ismét retteghetnek a Deadite-ok! Összefoglaljuk röviden és SPOILERMENTESEN, mit is láthattunk eddig:

ash evil 20160107Több régi arc is a Gonosz Halott sorozat mögé állt, kreatív oldalon Sam Raimi és Ivan Raimi is erősíti a stábot, míg a zenéért Joseph LoDuca felelt ismét. Mindegyik részben felcsendül 2-3 helyzethez illő rock klasszikus, már az első rész elején a Deep Purple Space Truckin’ c. számára zúz Ash, de az AC/DC-tol Alice Cooperig sok régi, de kicsit sem poros zenét hallhatunk. 30 év elteltével Ash nem sokat változott, továbbra is “cheesy” nőcsábász, aki fafejűségével egyre-másra rontja a helyzetet, amiből utána megpróbálja magát kivágni, több-kevesebb sikerrel, hullák tucatjain keresztül.

Az első részben egyfajta múltidézést kaphattunk, a 3 film megannyi poénja és pillanata köszönt vissza, és természetesen magasan ez volt a sorozat fénypontja. Az egyetlen kritika, ami a sorozattal szemben megáll, hogy a 30 perces részek nagyon rövidek – és pont a pilot 41 perce mutatja meg, mennyivel jobb is lehetett volna a sorozat kicsit hosszabb epizódokkal.

Az első részt követően a történet szinte mellékes lesz – mindegyik epizód a Necronomicon körül forog – és van benne pár egészen jó ötlet is (lásd 3. rész, amiben Ashnek támad egy “zseniális” terve a helyzet megoldására, vagy a 8., ahol leginkább horrorisztikus a hangulat…), ez azonban nem ront az élményen, ugyanis Bruce azonban egymaga elviszi az egészet a zseniális one-linereivel és “megfontolt” cselekedeteivel.

Több mellékszereplő is segíti/hátráltatja a Deadite-ok elleni harcot, Pablo, Kelly és Amanda mind jól eltalált karakterek, de természetesen a Lucy Lawless által alakított Ruby a legérdekesebb és legrejtélyesebb alak. Az abszolút rajongói kedvenc azonban az utolsó három epizódban a Samara Weaving által alakított Heather – aki bár egy tipikus horrorfilmben található karakter, mégis sok vidám pillanatot szerez a nézőknek.

Mivel is zárhatnánk a cikkünket mással, minthogy: HAIL TO THE KING, BABY!

Forrás: Cinegore