Előreláthatólag 2016 májusában jelenik majd meg az elsőgenerációs punkbanda, az ETA régóta várt első stúdiólemeze. A “Történelmi hazugságok” című albumot az EDGE Records / Hammer Music gondozza, és a digitális terjesztők (Deezer, GooglePlay, iTunes, Spotfy, stb.) kínálatán túl, -exkluzív digipak csomagolású CD formátumban- országos terjesztésre is kerül. Utóbbi a tervek szerint nem csak a lemezboltokat és a könyvesboltokat jelenti majd, hanem egyéb terjesztőket, általános jellegű bevásárlóközpontokat, benzinkutakat is magába foglal, valamint hamarosan indul a lemez előrendelése is.

“Történelmi hazugságok” című ETA albumhoz tartozó első single egy új szerzeményhez, a “Nézz a világ seggébe” című dalhoz készült, mely 2016. április 21-én jelent meg. Az előzetes videóklip is ehhez a felvételhez, kislemez változathoz készült, mely április 25-én debütált. Jól jelzi az ETA töretlen népszerűségét és a punklegenda albuma iránti felfokozott várakozást, hogy a “Nézz a világ seggébe”klipje már az első nap (!) átlépte a tízezres nézettséget a legnépszerűbb videómegosztón.

Sáthy Róbert, basszusgitáros, énekes: 

“Ebben a dalban benne van az összes düh és elfojtott indulat, amivel folyamatosan találkozhatunk, ha nyitott szemmel járunk a világban. A nyomor, az elesettek, a háborúk, a könyörtelen gyűlölködés, amivel minden nap egyre jobban tesszük tönkre a világot magunk körül.”

Kaiser “Jürgen” László
, gitáros: 

“Ez egy ízig-vérig punk nóta: nyers, erőszakos, szókimondó. Tükör a világnak, amiben megláthatja önmaga sötét valóságát. A stílus már régen meghaladta a „polgárpukkasztó” minősítést, a mindenkori hatalom és a társadalom kritikája inkább.”

Az ETA CD kiemelt lemezbemutató nagykoncertjére 2016. június 11-én kerül majd sor a budapestiClub 202 Live Music Hall színpadán, a Persecutor, The Economic Decline, valamint a brit punklegenda Peter and the Test Tube Babies társaságában. 

A koncert Facebook oldala