A dallamos hard rockerek 1987-ben alakultak a svédországi Ljusdalban. A zenekar nevét Paul Sabu egyik dalának címéből vették át, ami azt bizonyítja, hogy az AOR muzsikára fókuszálnak. A fantasztikus 1988-as demót (The Legend) követően 1990-ben Don’t Settle For Second Best! címmel adták ki bemutatkozó nagylemezüket. Sajnos a banda eredeti énekese, Jörgen “Sigge” Sigvardsson 1995. február 13-án szívbetegségben elhunyt, de Jocke Nilsson gitáros nem sokkal később átvette a frontemberi teendőket is. Sokáig nem funkcionáltak, mert a grunge hódítása őket is a szőnyeg alá söpörte.

2010-ben a zenekar visszatért a Confessions albummal, és a Rock Weekend Fesztiválra is meghívást kaptak, többek közt olyan nagyokkal osztották meg a színpadot, mint a Deep Purple, a Twisted Sister és a Kamelot. A lendület vitte is őket, rövid időn belül két album, “Disconnected” (2011) és a “Shadowlands” (2018), valamint két EP “Life” (2013) és a “This Time” (2019) is kiadásra kerültek. Fontos megjegyezni, hogy szegény Sigge kivételével a zenekar jelenlegi felállása továbbra is az eredeti tagból áll: Jocke Nilsson énekes/gitáros, Janne Arkegren gitáros, Ulf Nilsson basszeros és Tobbe Jonsson dobos.

A We Were Raised On Radio egy rádióbarát, fülbemászó dallammal teli album, erős dallamokkal. A tagok most járnak negyvenes/ötvenes évek elején, ezzel érettebb hangzásra is jutottak. Egy meglehetősen változatos album született, amelynek dalai különböző irányban járják körbe a dallamos rock kategóriát. A lemezről már tavaly ősszel csöpögtetve tárult elénk két nóta is, a Helpless és a Closer is előrevetítette, hogy itt bizony egy igen erős dallamrock album van előkészületben. Hiába, van valami a svéd levegőben, dallamrock téren megszámlálhatatlan remek alkotás születik Svédországban. A Helpless még a slágerlistákat is megcélozta, nem is akárhogy. A Classic Rock magazin listáján egészen a második helyig jutott, a Baby Come Back pedig folyamatosan pörög a helyi rádiókban. Itt is szólhatna, ha lennének valamirevaló rádiók Magyarországon is.

Összességében A We Were Raised On Radio 10 új számot tartalmaz, amelyek izgalmas zenei utazásra viszik a hallgatót. Kiemelném például a Helpless albumnyitót, az energiával teli Closer-t és a Come What May félballadát. Fellelhető néhány nehezebb dal is, például a Closer To Forever és a Welcome To Paradise. A lemez negyedik kislemezét, a Raised On Radio-t a tervek szerint áprilisban fogják kiadni. Ez a dal akár a Bon Jovi 1988-as New Jersey albumán is szerepelhetett volna. Ajánlott lemez!
A zenészek, akik mindezt alkották:

Janne Arkegren – gitár
Jocke Nilsson – ének / gitár
Tobbe Jonsson – dob
Uffe Nilsson – basszusgitár

A lemezen hallható dalok:

01. Helpless
02. Closer
03. My Heart Won´t Let You Go
04. Raised On Radio
05. Remission
06. Closer To Forever
07. Baby Come Back
08. Come What May
09. Halfway To Anywhere
10. Welcome To Paradise