Demons From The Deep címmel jelent meg a gyöngyösi industrial death/doom metal zenekar, a Zivatar harmadik albuma. A Petheő Attila (Doomsday, The Penta Concordia, De Facto, Tesstimony, Green Men) által létrehozott és 2012 óta létező egyszemélyes, egyfajta alvó zenei projektként működő formációja 2017-ben avanzsált teljes csapattá. Ebben a formációban ez már a második albumuk, ami továbbra is a klasszikus gyász metal (My Dying Bride, Paradise Lost, Anathema, Katatonia) hangulatát idézi modern hangulati formában.

Idén nyáron kezdtem el a felvételeket, az ének egy jó barátom, Szabó Krisztián segítségével került rögzítésre az NSG stúdióban, Gyöngyösön, a keverés a Shapat Terror-os Sohajda Péter Standing Waves stúdiójában készült. Két dal az Amnesia és az A Dream To Fade a 2004-es Orion EP-ről lett átemelve egy kis átdolgozás után, a többi dal keletkezése pedig olyan 2010-2012 környékére tehető, tehát ezek is elég régi szerzemények. Két dalban Tóth ‘Adamskij’ Ádám hegedül, aki a 2015-ös The Sixth Chamber albumon is hallható. Ez a lemez az ami számomra végre pontot tesz a múltra. A terv az volt hogy eljussak erre a pontra, ahonnan újra kezdődhet az alkotás folyamata. Innentől kezd izgalmas lenni a dolog, hiszen sok éve nem írtam új dalt.” – árulta el Attila az új lemezről.

Az industrial doom/death bandát Petheő Attila (Doomsday, The Penta Concordia, De Facto, Tesstimony, Green Men) álmodta meg. 2012 óta egyszemélyes formációban működött a Zivatar, korábban pedig egyfajta alvó zenei projektként. 2015-ben készült el a The Sixth Chamber című debütáló album, majd teljessé vált a zenekar, és így készült el a 6 tételes második lemez 2018-ban, amely továbbra is a korai My Dying Bride, Paradise Lost, Anathema komor, gyászos hangulatát idézi, szövegeiben pedig az angol romantikus költészetből (Byron, Shelley), valamint az amerikai XX. századi író Joseph Campbell, és más ismeretlen szerzők műveiből merít.