A Pont FM 88,1 Magyarország egyetlen rock’n’sport rádiója, valamint a Wigwam Rock Club közösen rendezte meg a második Rock DJ párbajt, ahol The Rock Band frontemberének, Zeffer „Survivor”, „Zefi” Andrásnak sikerült letaszítania a tavalyi királyt, Szigeti „Dübörgő” Ferencet a trónjáról. A ringben most nem sportolók, hanem népszerű zenészek – Zeffer András /The Rock Band/, Csányi „Knock Out” Szabi /Black-Out, Ezüst-Patak, Sisao/, és Hangya /Zorall, Ramones Mania/ – voltak a kihívók az általuk kiválasztott 5 zeneszámmal és a közönség hangja, ovációja döntötte el végül is a meccs sorsát.

 

A Rock a ringben tulajdonképpen a Pont FM Rádió első éves születésnapjának méltó megünneplését is jelentette egyben, hiszen egy éve működik a „rock n’ sport” rádió. Az estet hazánk egyik legnépszerűbb tribute zenekara, a Guns n’ Roses dalokat játszó Hollywood Rose legénysége vezette fel. A csapat immár saját dalokkal is rendelkezik (minden látogató ingyen HR cd-t is kapott a bejáratnál), de most Guns dalokat játszottak. A népszerű és közismert nagy slágerek mellett érdekességképpen beválogattak a másorukba kevésbé ismert, alig játszott nótákat is. Így a megszokott slágereken kívül hallhattuk például a Move to the City, az Out to get me, és az Attitude dalokat is, utóbbi azért volt még kuriózum, mert nem Jesse az énekes, hanem a gitáros Vilkó énekelte. Meglepetés vendégek is színesítették az amúgy nagyon pörgős programot, így énekelt egy dalt az est műsorvezetője Hartmann ”Rock n’ roll” Zoltán hatalmas lendülettel, rajta kívül még két dobos volt a vendég. Az egyik Tobola Csaba, a másik pedig Ákos csapatából Bánfalvi Sándor volt, mindketten nagyot alakítottak és ezért hatalmas tapsot kaptak.

rockdj_maja58.jpg A pörgős koncert után kezdődött a Rock DJ verseny, mely alatt még fokozódott a hangulat és ez részben köszönhető volt a ringspeakernek, Hartmann Zolinak is, aki állandóan körbe járt mikrofonjával így énekeltette meg az amúgy is lelkes közönséget és ezzel még jobban lendületben tartotta a párbajt. Mivel nem hivatásos DJ-k, hanem zenészek voltak a pult mögött, így időnként DJ Paplan nyújtott még a színpadon egy kis technikai segítséget. A népszerű zenészek magyar és külföldi előadóktól egyaránt válogattak slágereket, melyet a szép számban összegyűlt lelkes közönség hatalmas kiabálással, tapssal hálált meg. Először párban mérte össze erejét Hangya és Zeffer András – Zefi lelkesítette, tapsoltatta a közönséget, míg Hangya nyugodtabb stílust képviselt -, majd Zefi és Csányi Szabi válogatta a jobbnál jobb rock slágereket – Szabi nagy átéléssel léggitározott, tapsolt és mozgott közben a színpadon – de a közönség szerint Zeffer András bizonyult a jobbnak. Valaki jutalomból még egy női fehérneműt (egy bugyit) is feldobott, melyet András megköszönt azzal, hogy ez a megmozdulás a régi békebeli rock-koncertekre emlékezteti. Ezt követően a tavalyi címvédővel, Szigeti Ferenccel mérkőzött meg „Survivor” és a jelenlévők végül is úgy döntöttek, hogy a ringben most Zeffer András emelheti magasba a hatalmas Rock DJ kupát. Annak ellenére, hogy Csányi Szabi és Szigeti Ferenc is levette a lábáról a közönséget, és érdekességképpen Szigeti Feri még pluszban elektromos gitárjával élőben rájátszott a rock felvételekre. A jó hangulaton és zenéken kívül volt még pezsgő, születésnapi torta is, melyet Hartmann Zoli vágott fel és „tortadobálásos” formában osztott szét.   

A Rock n’ Sport Rádió szülinapja nagyon jól sikerült, gratulálunk az új Rock DJ királynak, Zeffer „Survivor” Andrásnak!

Szöveg és kép: Hajós Maja