Ha látod, hogy a környezetedben valaki hülye, buta, gonosz, tanácstalan, hitvány, hazug, akkor tudd, hogy belé beléköltözött az ördög, és segíts az ő megtisztításában tűzzel, vassal, zenével, vagyis Tudománnyal! Mert nehéz időket élünk, az ördög ott van már a hozzánk legeslegközelibb személyekben, dolgokban, tudásban, jelenségekben is, így már csak egyet tehetünk, hogy kíméletlen végső harcot indítunk ellene,  s máglyára küldünk minden hazug, gonosz, álságos, idióta dolgot, lényt, jelenséget, hogy a Tudomány győzhessen.

A Tudósok januári Együnk embert és főzzünk Tudományt! című streamkoncertjét most annak párja, második és egyben utolsó része követi, a Tudományos Tavaszi Ördögűzés!, amelyen csak olyan Tudósok klasszikusok csendülnek majd fel, amelyek az elsőn nem. A szertartást nyitja és zárja őfelsége örök nagytudású szent Ahmud Raikkönen Shirvangasana Abdul Sifredi egészségtábornok energiaátadó gyógykezelése, majd a vidám tisztítőtűz jegyében sorakoznak fel a Robotok, a Vezér, a Jófej politikus, a Modern ember, a Karcsi és a többiek.  Mert a Tudományos Inkvizíció elé kell vinnünk a Dal valamennyi szereplőjét és kiötlőjét, a magyar könnyűzene sújos debiljeit, valamint Michael Jacksont és Woody Allent, a többiekről nem is beszélve. Soha nem látott méretű lesz az a hatalmas máglya, amelyen végre elégetjük mindazt a hulladékot, amit a legújabb idők kitermeltek!

Mindez teljesen logikus, szép és tisztelettudó kibontakozása az egész évben tartó Tudósok 35 rendezvénysorozatnak, amely szeretett alternatív-diverzáns-szocio-dada-jazzpunk- közmunkás-diszkózenekarunk csodálatos életútjára teszi fel a koronát.

Eme út követkető állomásán májusban bemutatásra kerül a zenekar Buta szeretnék lenni! című szuperbestof hiperremix subbass-elektro-Karcsi vadonatúj jubileumi mixlemeze, egyrészt önnálló albumként, másrészt a drMáriás 55 ünnepi összművészeti festészeti album részeként, amely az A38-on kerül majd bemutatásra szuprakoncert és überkiállítás formájában.

A közelgő Ördőgűzés a koronavírus halálát is előkészíti, s amit most hallotok, annak részletes, fejezetekre bontott felvonásait majd később a Fishing on Orfű, az Ördögkatlan, a Dombos Fest és más fesztiválokon.

A tavaszi vidámság jegyében a nyárra készülődve végre megrendelhetők új egyenruhaként gyönyörű Tudósok pólók, amelyekben hatalmasat hasíthatsz https://popshop.hu/1482-tudosok valamint lemeztáskák, és rendelhető még ugyanitt pár darab a csodálatos Nem! Az eszperantó királyság hivatalos himnuszai című Tudósok vinillemezből is,  amelyhez tizenhat oldalas színes festményes-szöveges album is jár.

Szóval ha jót akarsz magadnak, mert egy icipicit azért szereted még magadat is a sok más gonosz mellett, akkor rendelj, dőzsölj, vidulj, mert szép dolgok nélkül nem élet az élet.  Hallgas Tudományt, táncolj, énekelj, tanulj, gyógyulj, s űzd ki velünk az Ördögöt az életedből. Legyen az covid, butaság, rosszizlés, tunyaság, depresszió vagy bármilyen egyéb baj, mert itt az idő, hogy ismét feltámadjon az élet, az erő, a vidámság, vagyis a Tudomány!!!