A svéd power metalos Bloodbound 2018. decemberében ért végére nyolcadik lemeze munkálatainak. Korábban koncertezett több mint 25 országban, turnézott a Sabaton, a Hammerfall, az Alestorm és az U.D.O. zenekarokkal. A Rise Of The Dragon Empire címmel megjelent korongot természetesen meg is turnéztatta a csapat, a “Tour Of The Dragon Empire” nevet viselő önálló körútja keretében 2019. március 24-én pedig Budapestre is ellátogattak.

A svédek tavaly is hallattak magukról, Bloodheads United címmel egy spéci, limitált példányszámban (500 darab) kihozott EP-t dobtak piacra. A 10 hüvelykes, fehér színű bakeliten megjelent kiadványra négy exkluzív dal került fel, melyeket élőben rögzítettek a 2017-es Bang Your Head fesztiválon. Ennek tetejében egy vadonatúj stúdió-dal is helyet kapott a lemezen: ez a címadó Bloodheads United, mely himnuszt az elkötelezett, kitartó és hűséges Bloodbound-fanok számára írta a banda. A vinyl mind az öt dala exkluzív, azaz más kiadványra ezek nem kerültek fel.

Creatures Of The Dark Realm címmel azonban május végén jelenik meg svéd Bloodbound kilencedik nagylemeze, a 2019 tavaszán kiadott Rise Of The Dragon Empire lemez utódja. A banda dalszerzői magját jelentő Fredrik Bergh billentyűs, Tomas Olsson gitáros és Patrik Selleby énekes a hírek szerint ezúttal is a rájuk jellemző heavy metallal töltötték meg a friss albumot, amelyről második lemezelőzetesként a címadó dallal és a hozzá készített klippel lehet ismerkedni.Bloodbound – Creatures Of The Dark Realm
(Május 28 – AFM)

01. The Creatures Preludium
02. Creatures Of The Dark Realm
03. When Fate is Calling
04. Ever Burning Flame
05. Eyes Come Alive
06. Death Will Lead The Way
07. Gathering Of Souls
08. Kill Or Be Killed
09. The Gargoyles Gate
10. March Into War
11. Face Of Evil
12. The Wicked And The Weak

DVD – Live at Masters of Rock 2018
01. Bloodtale
02. Battle In The Sky
03. War Of Dragons
04. Stand And Fight
05. In The Name Of Metal
06. Stormborn
07. Moria
08. Silver Wings
09. Nosferatu