Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról néven tavaly augusztusban a Fekete Zaj fesztiválon lépett fel huszonhat zenész, hogy előadjon tizenöt Thy Catafalque-dalt. Álljon itt kivételesen, a színpadra lépés sorrendjében (remélhetőleg) az összes zenész neve: Dudás Gábor, Vígh Zoltán, Szűcs Antal Mór, Katona Rajmund, Kun József, Lédeczy Lambert, Vasvári Gyula, Vári Gábor, Kónya Zoltán, Szenti Árpád, Horváth Martina, Dudás Ivett, Fogl Botond, Szabó Dániel, Potkovácz Márk, Forczek Ádám, Kantár György, Bos Michaela Lilla, Nagy András, Bokodi Bálint, Erdélyi Péter, Varga Krisztián, Rickmann Tadeusz, Cseh Gergely, Vörös András.

Nos ez a produkció a Season Of Mist jóvoltából november 25-én Blu-rayen is megjelenik. A Mezolit – Live At Fekete Zajba máris bele lehet nézni.
Kátai Tamás 1998-ban álmodta meg ezt a saját maga által avantgárd metálként aposztrofált, a black metal műfajában gyökerező, ám experimentális jellegű, szokatlan megoldásokkal operáló zenei műfajt, amely tíz lemezen keresztül ismerteti meg velünk ezt a különleges világot – és azonnal magával is ránt. A Mezolit ezt az életművet keltette életre egy másfél órás, vendégzenészekből álló, egyszeri produkcióban – ám a történet itt még nem ér véget. Megszületett a Thy Catafalque fix zenekari felállással, és első alkalommal lépett színpadra április 30-án, Budapesten, a Fekete Zaj szervezésében.