2020 januárjában, God On The Run címmel jelenik meg a budapesti The Hellfreaks negyedik nagylemeze. A zenekar több, mint két évig dolgozott az új dalokon, megvalósítva egy régi álmukat, az amerikai producerekkel történő együttműködést. A pre-production munkálataiba Paul Miner (New Found Glory, Atreyu, Death By Stereo), a production/mixing fázisába Evan Rodaniche (Escape The Fate, Powerman 5000, Lacey Sturm), a masteringbe pedig Tom Waltz kapcsolódtak be, hogy a lehető legtökéletesebb formába öntsék a zenekar dalait, elképzeléseit. A Mihaszna Film jóvoltából az első klip már el is készült a Men In Grey című szerzeményhez.

Középpontjában az idő értéke áll, valamint annak pótolhatatlan és visszafordíthatatlan jellege. “A mindennapi teljesítménykényszer közepette folyamatosan arra törekszünk, hogy növeljük hatékonyságunkat, minden pillanatunkat hasznosan töltve, hiszen társadalmi értékünk munkánk gyümölcsével egyenértékű. Közben pedig már arra sem jut idő, hogy megkérdőjelezzük: valóban ez az eredményesség és a boldogság kulcsa?”

A dalszövegben foglaltak egyik ihletforrása Michael Ende Momo című meseregénye az időről, amelyben “egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása (Men In Grey) hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel. De az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak tehát az emberek vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenebbé válnak önmaguk számára is.”

A Shakey Sue énekesnő vezette The Hellfreaks három sikeres albumot, többmilliós nézettségű videókat és külföldi turnékat tudhat magáénak. 2016-os Astoria című lemezével sutba dobta a teátralitást a karcos és szociálisan érzékeny punk kedvéért. Ha a The Pretty Reckless-nél dühösebbet és a The Distillers-nél nyersebbet szeretnél hallgatni, akkor ők lesznek a te zenekarod! A banda legutóbbi lemeze, a 2016-os Astoria óta két új tag is érkezett, két egykori Leander Rising zenész, Budai Béla dobos és a Takács “Jozzy” József gitáros. November 22-én élőben is elcsípheted őket a budapesti Robotban, a koncert ingyenes lesz, itt pedig megtekinthető a banda új klipje, a Red Sky: