Sztereotípiák címmel hozta ki klippel kísért első dalát a négy éve alakult budapesti Stetl zenekar. A Stetl (a jiddis szó jelentése: város) négy éve alakult Budapesten. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés újraindulást követően teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock-, metal- és dzsesszzenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby oszlopos tagja.
Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvós szekciót, amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, szaxofonos valamint az ország egyik legjobb és leginkább foglalkoztatott (pld. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia…) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

Az új irány elrugaszkodik a zsidó népdal-feldolgozásoktól, magyar és alkalmanként jiddis nyelvű, klezmer alapú rock és világzene, mely showcase-események, hazai és külföldi fesztiválok színpadaira készül. A Stetl első dala a Sztereotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

Az idei EFOTT-fesztiválon debütált az új Stetl. Budapesten a legközelebbi koncertjük pedig az S8 Underground klubban lesz szeptember 27-én. A koncert további fellépői: MegaHertz, LochNesz, Zinfield, Rumproof.