A tavalyi évet egyből egy hatalmas Barba Negrás bulival kezdhették a Soilwork rajongói, január 25-én ugyanis Budapesten is bemutatták új lemezüket. Verkligheten címmel 2019. január 11-én jelent meg a Soilwork új albuma, a 2015-ös The Ride Majestic lemez folytatása, amely az első anyaguk a ma már a Megadeth-ben játszó Dirk Verbeuren dobos utódjával, Bastian Thusgaarddal. A Verkligheten album első kiadásához (digipack CD, LP) egy 4 tételes extra EP is jár Underworld címmel.

Tavaly októberben pedig egy kislemezről számoltunk be, Feverish címmel 2019. október 25-én jelent meg a banda új kislemeze. A lemez B oldalára a januárban kiadott Verkligheten lemezen szerepelt Stålfågel dalnak egy új verziója került, amely Alissa White-Gluzzal, az Arch Enemy énekesnőjével készült. A címadó Feverish nótához pedig klip is készült.

Márciusban pedig egy újabb klipes nótával jelentkeztek. A Desperado szerzője David Andersson, a felvételeket pedig a stockholmi SolnaSound Recordings falai között készítették Simon Johansson vezetésével. A hegedű szólamát Rachel Hall vállalta magára, a produceri feladatokat a Soilwork mellett Thomas Plec Johansson látta el, aki a maszter példányt is elkészítette. A lentebb látható kisfilm producere és rendezője René U Valdes. Nézd meg a Desperado klipjét.

Összesen három kislemeznótát tervez így kiadni a csapat – Our Feverish Trinity címmel. A napokban bemutatásra került a trilógia harmadik, utolsó tétele, a videokippel kísért Death Diviner is.