A Black Rose Maze névre keresztelt formáció Rosa Laricchiuta énekesnő hard rock-projektje, bemutatkozó nagylemezük pedig augusztus 7-én a Frontiers kiadó gondozásában lát napvilágot. A lemezen Rosa saját dalai hallhatók, valamint néhány olyan szerzemény, amit többek között Clif Magness (Steve Perry, Avril Lavigne), Nasson (Chaos Magic, Sinner’s Blood) és Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jorn, Revolution Saints, stb.) szerzett az énekesnő számára. A producer szintén Alessandro Del Vecchio volt.

Az albumon Rosa Laricchiuta énekel, Alessandro Del Vecchio basszusgitározik és billentyűzik, Andrea Seveso gitározik, Michele Sanna dobol, Erika Ceruti vokálozik, vendégként pedig a legendás Jeff Scott Soto énekel a Laws Of Attraction című dalban. Az album In The Dark dalához most egy klip is született.




Rosa Laricchiuta egy kanadai származású énekesnő / dalszerző / előadó, aki Montreal-ban született. Eleinte különféle tévéműsorokban lépett fel, majd jelentkezett a La Voix (vagyis a The Voice) tehetségkutató harmadik évadába, ahol a legendás rocker, Éric Lapointe rögtön szárnyai alá is vette őt. Rosa jellegzetes hangja és attraktív színpadi megjelenése révén bekerült a szezon döntőjébe, ahol együtt léphetett fel a Def Leppard-dal, Kelly Clarkson-nal, Jean Leloup-pal és példaképével, Melissa Etheridge-dzsel. Rosa azonnal elnyerte többmillió néző tetszését, akik ezentúl “Quebec elsőszámú női rockerének” nevezték őt.

Az énekesnő ezután kiadott egy szólóalbumot, amit anyanyelvén írt meg; majd 2016-ban nekilátott első angol nyelvű albuma megírásának. Ez utóbbi egy évvel később jelent meg, ‘Free’ címen; és Rosa még azév végén csatlakozott a híres amerikai teátrum-zenekar, a Trans-Siberian Orchestra felállásához, egy nagyszabású, karácsonyi USA-turné erejéig. Rosa ekkor keltette fel a Frontiers kiadó figyelmét, akik rögtön szerződést ajánlottak az énekesnőnek, és mostanra el is készült Laricchiuta saját projektje, a Black Rose Maze első hivatalos lemeze!

Black Rose Maze – Black Rose Maze
(Augusztus 7 – Frontiers)

01. In The Dark
02. Laws Of Attraction(feat. Jeff Scott Soto)
03. Let Me Be Me
04. Free
05. Look At Me Now
06. Maze
07. Let Me Go
08. Only You
09. Earth Calling
10. You Can’t Stop Me
11. Call Me Now