A tavaly januárban kihozott Codex Atlanticus után erre az évre is készített egy dalcsokrot az osztrák szimfonikus metalban jártas Serenity. Az új album Lionheart címmel október 27-én jelenik meg. A dalok keverését és maszterizálását Jan Vacik végezte, a Dreamsound stúdió falai között; a lemezborítót pedig a híres magyar művész, Havancsák Gyula (Accept, Destruction, Ensiferum, stb. / Hjules Design and Illustrations) készítette. A lemez megjelenik digipak CD-n, dupla gatefold LP-n, digitálisan, valamint exkluzív, deluxe box-szettben (bónusz CD-vel és dedikált fotóval kiegészítve). Az előrendelési infók itt érhetők el.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Serenity lesz a főzenekara a 2018-as Symphonic Metal Nights turnénak, amin részt vesz a Visions Of Atlantis, a Sleeping Romance, a Secret Rule és az Evenmore is. A nyugat-európai körút februát folyamán fog lezajlani.

Codex Atlanticus címmel 2016. január 29-én jelent meg a szimfonikus power metal vonalas osztrák Serenity ötödik nagylemeze, a 2013-as War Of Ages folytatása. Azon a korongon még Clémentine Delauney (Visions Of Atlantis) énekelt, de mivel tőle 2015 februárjában elbúcsúztak, így a Codex Atlanticus album dalai hosszú évek után újra énekesnő nélkül készültek. A konceptalbum történetében Leonardo Da Vinci áll a középpontban, de az összeesküvés elméletek, illuminátusok és ezekhez hasonlók szerelmesei is örülhetnek, amikor a lángész, Georg Neuhauser szabadjára engedi zeneszerzői zsenijét. Az album tele van monumentális, filmzene-szerű nagyzenekari részekkel, melyek friss dallamokat eredményeznek.

Serenity – Lionheart
(Október 27 – Napalm Records)

01. Deus Lo Vult
02. United
03. Lionheart
04. Hero
05. Rising High
06. Heaven
07. King’s Landing
08. Eternal Victory
09. Stand And Fight
10. The Fortress (Of Blood And Sand)
11. Empire
12. My Fantasy
13. The Final Crusade