Érdekes jelenséggel szembesültem. Gondoltátok volna, hogy 2016-ban létezik olyan zenekar, formáció, akik még egy átkozott Facebook-oldallal sem rendelkeznek??? Én sem hittem volna, de a műsorom első órájában érkező Alternatív Zenekar mindezt bebizonyította. Az még hagyján, de az internetet fürkészve egy mondatot sem lehet találni, amely a banda létezését igazolná. Mindössze néhány klip jelzi a legismertebb videómegosztó csatornán, hogy nem valami fantom-zenekarról van szó. A klipek felpakolási dátumát elnézve pedig kiderül, hogy nem egy friss csapatról lehet szó, mert a dalok zöme 2008 környékén lett közzétéve. Mivel ennél többet jelenleg én sem tudok a formációról, így aztán kellően kifaggatom a zenekar tagjait műsorunk első órájában.

hiszteria 20160904Az 1988 táján alakult Hisztéria a ’90-es évek egyik ismert punk rock zenekara volt, akik hatalmas bulikat adtak az akkori punkhullám hasonló előadóival együtt (Üveges Csirkeszemek, Prosectura, C.A.F.B., Hétköznapi Csalódások). A debütáló album, a Támadni kell 1991-ben jelent meg szerzői kiadásban, 1992-től azonban már Nagy Feró produkciós cége terjesztette az anyagot, és jött a következő lemez is, a Kár az életért. A csapat sikere, az országos ismertség új lemezszerződést is hozott: 1993-ban a Trottel Records segítségével jelent meg a Ne fogd be a szád! 1995-ben jött ki a Game Over nagylemez, 1996-ban pedig az X-Phobya, amit már egy új felállás rögzített. A sikeres koncertek ellenére a Hisztéria 1998-ban feloszlott, de pár évvel ezelőtt az énekes Pataki Antal, azaz Toncsi Cox újjáélesztette a csapatot. Az új korszakot tökéletesen fémjelzi a 2009-es Tudom, hogy mit mondasz, csak nem érdekel EP, amit egy Qss zenekarral közös split anyag követett, 2010-ben pedig Modern Káosz címmel megjelent egy új nagylemez, amit 2012-ben az Evolúció Revolúció album követett. A banda idén áprilistól hosszú idő után újból koncertezik, az eltört ujj összeforrt a régi sebek begyógyultak és megújult erővel és némi változtatással, nem sokára új lemezzel is előrukkolnak. Minderről bővebben műsorunk második órájában beszélgetünk majd a zenekarral.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!