Submerge címmel 2016 tavaszán jelent meg a budapesti székhelyű, de Fehérvárról startolt Stabbed zenekar 5 tételes bemutatkozó EP-je. A kiadványt anno mi is bemutattuk, hiszen a banda a Rockpanoráma című műsorunk vendége volt egy kötetlen interjú erejéig. A Stabbed eredetileg projektként indult, még 2012 őszén, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila volt az ötletgazda. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány. Maga a zenekar 2013 év elején alakult meg Székesfehérváron, a későbbi felállás pedig 2015-ben állt össze. A srácok 2017. április 9-én mutatták be első nagylemezüket Long Way Down címmel.

Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vették fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. Az artwork-öt ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada dobosként ismert Tadeusz Rieckmann vendégénekel a lemez egyik dalában.

Azóta a banda ismét átalakuláson ment keresztül, Brindza Tamás az új énekes, Juhász Misel pedig az új basszusgitáros, a korábbi felállásból Kecskés Attila és Demeter Marcell gitárosok, valamint Potkovácz Márk dobos maradtak a zenekarban. Ez a felállás készíti most a második Stabbed albumot, amely 2020-ban jelenik majd meg. Ennek első előfutára a Breaking Dawn, volt, melyhez klip is készült. A Never Here címre keresztelt tavasszal megjelenő EP-ről most megérkezett a második előzetes dal, az Exit Wound is. Akárcsak a klipes Breaking Dawn számot, ezt is a szegedi Miracle Sound stúdióban vették fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével – mint a bemutatkozó lemezt.

https://youtu.be/88Cyspd_MCY